U nastupnom posjetu Gradu Varaždinu 5. listopada boravio je veleposlanik Republike Azerbajdžan Nj.E. Fakhraddin Gurbanov

U nastupnom posjetu Gradu Varaždinu 5. listopada boravio je veleposlanik Republike Azerbajdžan Nj.E. Fakhraddin Gurbanov

U nastupnom posjetu Gradu Varaždinu danas 5. listopada boravio je veleposlanik Republike Azerbajdžan Nj.E. Fakhraddin Gurbanov u pratnji prvog tajnika Veleposlanstva Alibaya Gahramanov. 

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina tom je prigodom održan službeni prijem i radni sastanak gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja i veleposlanika Republike Azerbajdžan Nj.E. Fakhraddina Gurbanov. Na radnom sastanku raspravljalo se o intenziviranju suradnje Grada Varaždina s prijateljskim gradom Shaki iz Azerbajdžana s kojim je potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji 2018. godine. Naglasak je bio na mogućnostima suradnje na području gospodarstva, kulture i turizma. Grad Varaždin i Grad Shaki gradovi su bogate povijesti i kulturne tradicije te se oba grada nalaze na listi svjetske baštine UNESCO-a.

Uz gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja na sastanku je sudjelovala i članica Odbora za međuparlamentarnu suradnju s Republikom Azerbajdžan u Saboru Republike Hrvatske Barbara Antolić Vupora koja je izrazila želju da suradnja uistinu i zaživi posebno na području kulture te će se kao zastupnica osobno zalagati za to.

Tekstilna industrija poveznica je između Grada Varaždina i Grada Shaki te bi upravo suradnja na području tekstilne industrije mogla biti prvi konkretniji korak intenziviranja suradnje između ta dva grada. Grad Shaki zainteresiran je i za suradnju na području informatičke industrije te je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj rekao kako će se napraviti prezentacija i lista tvrtki i gospodarstvenika iz Varaždina te će se dogovoriti službeni posjet Republici Azerbajdžan, Gradu Baku i Gradu Shaki kako bi suradnja uistinu zaživjela.

Veleposlanik je posjet iskoristio i kako bi čestitao gradonačelniku na pobjedi na izborima te rekao da se vrlo ugodno osjeća u Republici Hrvatskoj, gotovo kao kod kuće.

Na službenom sastanku ispred Grada Varaždina sudjelovale su i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina Vesna Haluga, pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Grada Varaždina Goranka Grgić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić.

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.