Grad Varaždin i udruga V.U.K. ugovorili još tri godine suradnje

Grad Varaždin i udruga V.U.K. ugovorili još tri godine suradnje

Predsjednica  varaždinske Udruge mladih V.U.K. ( Varaždin underground klub ) Etelka Kožar i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u srijedu su u Gradskoj vijećnici pred novinarima potpisali ugovor kojim se osigurava sredstvima iz proračuna sufinanciranje programa i aktivnosti u P4 Centru za mlade  u visini 350 tisuća kuna.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok je po potpisivanju ugovora istaknuo: Ovo je jedna važna stvar za grad Varaždin. Ovime Grad Varaždin i udruga V.U.K. te cijeli Centar za mlade P4 na tri godine dugoročno sklapaju sporazum o međusobnoj suradnji. S obzirom da je Udruga V.U.K. uspjela dobiti europska i nacionalna sredstva u znatnom iznosu te da se sama nametnula kao partner koji se brine za mlade ljude te razvija nove projekte i programe u Centru P4 mislim da je ovo važna stvar. To je osobito važno zbog psiholoških i socijalnih programa usmjerenih prema mladim ljudima. Osobito mi je drago da ide ovaj program psihološke i socijalne podrške mladim ljudima u korona-krizi jer se o tome, na žalost, nitko danas ozbiljnije i sustavno ne bavi u Hrvatskoj. Udruga i Grad Varaždin to će ovime na neki način nadomjestiti. Stalno sam govorio da Centar za mlade nije zgrada, nije prostor. To su zapravo programi kojima se razvija povjerenje između Grada, zajednice, građana i samih mladih ljudi. Sada smo konačno dobili udruge koje zajedno s gradom mogu promicati interese mladih. Zato mi je i drago da smo izdvojili za to znatna sredstva iz proračuna za koja smatram ako su izdvojena za mlade nikada neće biti previsoka. – izjavio je gradonačelnik Grada Varaždina d.sc. Ivan Čehok poslije potpisivanja dokumenta.

Etelka Kožar, predsjednica udruge mladih V.U.K. najjače trenutno udruge koja se na području Varaždinske županije brine o mladima zahvalila je na velikoj podršci koju Grad Varaždin daje udruzi već  nekoliko godina te dodala: Dobili smo veliku financijski injekciju koja nam zaista pomaže u ovim kriznim vremenima pogotovu da provodimo inovativne i kvalitetna programe za naše mlade. U pripremi su brojni programi i nadam se da će nam pandemija dopustiti da se sve to odvije u drugačijem obliku nego što je to bila praksa do sada.

Nino Preložnjak, programski direktor P4 Centra za mlade predstavio je čime će se mladi baviti u centru te je istaknuo: Zahvaljujući Gradu Varaždinu, nacionalnoj Zakladi za razvoj civilnog društva te Agenciji za mobilnost i programe Europske unije ove godine krećemo s kvalitetnijom produkcijom naših programa i dodatnim novim sadržajima s fokusom na nezavisnu kulturu. – uz najavu sadržaja vezanih uz kazališnu i muzičku djelatnost istaknuo je programe koji će se baviti mentalnim zdravljem mladih te inovacijama. Posebno je izdvojio radionice koje će se baviti metodom „storytelling“.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su i zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica te nadležna pročelnica Mirna Kezele. Uz ostalo naglašeno je da je po prvi puta podrška voditelju programa P4 Centar za mlade predviđena do 2023. godine, s tim da ugovor se sklapa na rok od jedne godine za provođenje programa u tekućoj godini s mogućnošću produženja do 2023. Grad je obnovio i stavio u funkciju podrumske prostorije P4 Centra, a ove će godine biti obnovljeni i dotrajali klima uređaji.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.