Župan Posavec uručio bespovratne turističke potpore za 16 korisnika iz Međimurske županije

DODJELA

U Accredo centru u Zasadbregu župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovore s korisnicima čiji su projekti po provedenom Javnom pozivu za dodjelu turističkih potpora ocijenjeni najboljima.Na Javni poziv pristiglo je 25 prijava od čega je za sufinanciranje odabrano 16 projekata, što je rekordni broj korisnika na godišnjoj razini. Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi 300.000,00 kuna. Međimurska županija projekt provodi već osmu godinu, a dosad je u turističke projekte uloženo više od 2 milijuna kuna, rezultat čega su 84 nova turistička proizvoda na tržištu.

Program u skladu s Masterplanom razvoja turizma!

 „U ovogodišnjem raspisu Javnog poziva sadržaji programa prilagođeni su strateškom razvojnom dokumentu „Masterplan razvoja turizma MŽ do 2020.“ kao temeljnoj odrednici učinkovitog upravljanja razvojem turističkog sektora. Turističke potpore dodijeljene su projektima širom Međimurja kojima će se otvoriti novi  smještajni kapaciteti, nadograditi postojeći te proširiti kvaliteta usluga i ponude“, kazala je Sandra Herman, zamjenica župana, ujedno predsjednica Povjerenstva koje je ocjenjivalo pristigle prijave.  

Proširenje postojeće turističke ponude, aktiviranje neiskorištenih turističkih potencijala, stvaranje novih turističkih proizvoda te promoviranje Međimurja kao poželje turističke destinacije ciljevi su  programa bespovratne potpore u turizmu, a župan Matija Posavec zahvalio je svima koji su se prijavili na natječaj: „Međimurska županija i Turistička zajednica MŽ brinu o razvoju turizma, o čemu ne svjedoči samo dojam, već i konkretne brojke. U 2018. godini u odnosu na 2017. godinu imamo rast gostiju i noćenja za otprilike 12%, a u 2019. godini  još nismo došli do polovice, no već u odnosu na prethodnu godinu imamo rast gostiju i noćenja za preko 6%. Nastavljajući  ovim tempom nadmašit ćemo prošlogodišnji rast od 12%, ali to nije zasluga jedne institucije ili jednog čovjeka već svih dionika u razvoju našeg turizma. Upravo zato provodimo ovaj projekt te želimo podržati svaku kvalitetnu ideju i dižemo letvicu razvoja turizma visoko. Istaknuo je kako moramo zaštiti našu kulturnu baštinu, prirodne ljepote, gastronomiju i naš identitet te pretvoriti Međimurje u oazu turizma u kontinentalnoj županiji. „Prije 2 godine dosegli smo brojku od 200 000 noćenja, a cilj je što prije se približiti brojci od 500 000 noćenja.“, dodao je župan Posavec.

Za izgradnju novih atrakcija u Termama Sveti Martin 50 tisuća kuna!

Najveći iznos potpore od 50 tisuća kuna dodijeljen je Toplicama Sveti Martin, generatoru kontinentalnog turizma u Međimurskoj županiji, ali i šire, za izgradnju novih atrakcija u Aquaparku. „Kada imate iza sebe Županiju kao što je Međimurska koja potiče i podržava vaše projekte, onda je to zaista puno lakše. Konkretno na našem primjeru,  Međimurska županija je podržala svaku ideju, projekt i pomogla u njegovoj realizaciji. Zahvaljujem županu Matiji  Posavcu, zamjenici župana Sandri Herman i svim kolegama na kontinuiranoj podršci , ali i što su prepoznali važnost turizma Međimurja u 365 dana.“, rekao je generalni direktor Termi LifeClass Sveti Martin Igor Nekić.

Među dobitnicima potpora su i projekt „Jačanja enogastronomske ponude proširenjem kapaciteta kuhinje“ DG Sporta Prelog, prenamjena Hostela Madona u Donjem Vidovcu, drvene kućice za odmor u adrenalinskom parku PG Geler u Lopatincu, unapređenje ponude hotela Park uređenjem fitness kutka i trim kabineta, uređenje terase ugostiteljskog objekta s popratnim sadržajima na Marini Prelog, ulaganje u razvoj i unapređenje ponude hotela Castellum, nekoliko projekata vezanih uz smještajne ponude obiteljskih domaćinstava i OPG-ova, kao i Accredo centru koji je po drugi puta korisnik turističkih potpora. „Međimurska županija je ponovno prepoznala naš rad, a trudimo se i dalje biti kvalitetni turistički dionici ponude Međimurja što naši gosti to zasigurno prepoznaju. Mi Međimurci nismo ni svjesni koliko smo visoko, a to je i možda dobro jer je potrebno sustavno raditi na usavršavanju kako bi kvaliteta opstala.“, zaključio je domaćin, direktor Accredo centra Vanja Tarandek.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.