Varaždinskoj županiji novih 33 milijuna kuna za obnovu devet školskih i zdravstvenih objekata

škole

Svečanim uručivanjem ugovora i odluka o dodjeli bespovratnog novca iz EU za novih devet projekata energetske obnove, danas, 4. prosinca, u Gradu Ivancu, stigla je još jedna potvrda o uspješnoj i kvalitetnoj pripremi europskih projekata pod vodstvom Varaždinske županije.Odobreni su EU projekti energetske obnove šest zdravstvenih i tri školska objekta, u koje će ukupno biti uloženo više od 66 milijuna kuna, od čega je više od 33 milijuna kuna bespovratnog novca iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Time se vrijednost EU projekata Varaždinske županije koji su odobreni, u provedbi ili su već realizirani popela na gotovo 600 milijuna kuna!Ugovore i odluke o dodjeli bespovratnih sredstava je uručio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, čije je ministarstvo posredničko tijelo za dodjelu novca iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a na svečanosti su bili i zamjenici župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i Robert Vugrin.
- Ovo je nova potvrda koliko smo u Varaždinskoj županiji uspješni u provedbi EU projekata. I dalje imamo 100-postotni učinak, svi naši projekti zadovoljili su europske kriterije te nam je za njih odobren novac iz EU fondova. Zahvaljujemo potpredsjedniku Vlade gospodinu Štromaru što je osobno došao uručiti odluke kojima nam je odobreno da možemo uzeti EU novac i ulagati vlastiti iz županijskog proračuna. Ovom prilikom zahvaljujemo i ministrici EU fondova Gabrijeli Žalac koja je odobrila sredstva za sufinanciranje domicilne komponente naših EU projekata te vjerujemo da će takve odluke donijeti i za ovih današnjih devet projekata – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.
Napomenuo je da se projekti energetske obnove financiraju novcem iz EU i županijskog proračuna, te iz ministarstva ministrice Žalac, dok iz Štromarovog ministarstva za njih nije dobivena ni kuna. Taj podatak je župan Radimir Čačić iznio i na prošlotjednoj sjednici Županijske skupštine, a na to nitko, pa čak ni vijećnici HNS-a nisu iznijeli niti jednu primjedbu niti su se na bilo koji način uključili u raspravu.
U Gradu Ivancu je uručen ugovor za energetsku obnovu zgrade Ljekarne Varaždinske županije, u koju će ukupno biti uloženo 1,9 milijuna kuna, dok je ranije ugovor potpisan i za obnovu područne škole u Ladanju Gornjem. 


Odluke su uručene za projekte energetske obnove objekata ustanova čiji je osnivač također Varaždinska županija. Najvrjednije je ulaganje u skup zgrada Specijalne bolnice Varaždinske Toplice – Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija Terme i Konstantinova kupelj, u koje će biti uloženo 42,2 milijuna kuna. Bespovratna EU sredstva odobrena su i za obnovu zgrade Lovrine kupelji u Varaždinskim Toplicama, čija je ukupna vrijednost 8,2 milijuna kuna. Obnovljene će biti i tri zgrade Doma zdravlja Varaždinske županije, u Varaždinskim Toplicama (ukupna vrijednost 3,9 milijuna kuna), Lepoglavi (3,7 milijuna kuna) i Novom Marofu (3,7 milijuna kuna).
Nastavlja se i s ulaganjima u školske objekte: odobreni su projekti energetske obnove područnih škola Prigorec (937.453 kuna), Gačice (749.787 kuna) i Podevčevo (892.561 kunu).

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.