Oko 1600 umirovljenika u Čakovcu dobilo Uskrsnice

Oko 1600 umirovljenika u Čakovcu dobilo Uskrsnice

Pravo na tzv. uskrsnicu u Gradu Čakovcu ove su godine imali umirovljenici čija mirovina, uključujući i inozemnu, ne prelazi 335 eura, odnosno 2524,05 kuna, te sve osobe, primatelji osobne invalidnine s područja Grada Čakovca. Sredstva za tu namjenu osigurana su u Gradskom proračunu, a iznos uskrsnice s prošlogodišnjih 200 kuna, odnosno 26,54 eura, zaokružen je na 30 eura. Na taj način Grad Čakovec pokazuje da brine o svojim najugroženijim skupinama društva te im želi dostojanstvenije blagdane.

Sveukupno je ove godine tako svoju uskrsnicu u Gradskoj vijećnici preuzelo oko 1600 onih koji su na nju imali pravo te je za tu svrhu utrošeno oko 48 tisuća eura.

Osim višeg cenzusa koji je omogućio da nešto veći broj umirovljenika u povodu blagdana Uskrsa preuzme svojih 30 eura, od ove godine novost je bila i činjenica da se vodilo računa i o primateljima osobne invalidnine. Podsjetimo, odlukom gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini prvi puta su ovakav vid podrške primili u obliku božićnice s krajem 2022. godine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.