HGK Županijska komora Varaždin želi potaknuti inovativne poduzetnike

strelice

HGK Županijska komora Varaždin želi potaknuti inovativne poduzetnike da se kroz ulaganja u infrastrukturu i opremanje kapaciteta, transfer tehnologije, te istraživanje i razvoj za unaprjeđenje postojećih i stvaranje novih proizvoda i usluga u sklopu sektora povezanih s prioritetima iz strategije pametne specijalizacije uključe u europsku mrežu lanaca dodanih vrijednosti,  ostvare profite i kreiraju radna mjesta s visokom dodanom vrijednošću. 

Prvi dio konferencije namijenjen je poduzetnicima koje ćemo upoznati s mogućnostima korištenja nacionalnih potpora i EU bespovratnih sredstava, te načinu uključivanja tvrtki u europske mreže inovacija i rada na konkretnim rješenjima u zelenoj proizvodnji u okviru Living Laba –živog laboratorija koji je osnovan na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu. Prof. dr. Aleksandra Anić Vučinić prezentirat će studijske programe Geotehničkog fakulteta usmjerene na cirkularnu ekonomiju, održivo gospodarenje otpadom, gospodarenje prirodnim resursima i uvođenje obnovljivih izvora energije u poslovni sektor.Nakon prezentacija postoji mogućnost individualnih konzultacija o potporama za poduzetnike prema unaprijed dogovorenom rasporedu. 

U drugom dijelu konferencije prezentirat ćemo  rezultate i održivost projekta Learning by Doing, održati okrugli stol o potrebama tržišta rada i sustava strukovnoga obrazovanja koji ga prati, te predložiti smjernice za modernizaciju strukovnog obrazovanja u skladu s najboljim praksama u Dunavskoj regiji.

Zainteresirani se mogu prijaviti na poveznici:  https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-varazdin/konferencija-pametna-rjesenja-za-rast-i-radna-mjesta-najava

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.