Na varaždinskim Belim kipima uređena infrastruktura

Na varaždinskim Belim kipima uređena infrastruktura

Na području Beli Kipi u utorak je održana konferencija za novinare na kojoj se izvijestilo o izvedenim radovima i planovima na tom dijelu grada uz rijeku Dravu kraj Varaždina. Prvi je govornik na konferenciji bio zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar: Ovoj treća faza projekta kojem smo nazvali Povratak Varaždina na Dravu. Prvo je bilo uređenje bazena na Dravi, zatim uređenje šetnice, a ovo je dio koji spaja kompletno područje od Čistoće prema Belim Kipima. Ovdje su i bivši vojni hangari za koje ćemo sutra formalnom odlukom Gradskog vijeća potvrditi ugovor kojim nam država prepušta, odnosno poklanja ovu imovinu. Projekt provodi Grad Varaždin sa svojim poduzećima Varkom i Čistoća. Uz bazene i šetnicu, ovim projektom još više približavamo Dravu Varaždincima i vjerujem da će to oni dobro iskoristiti.

U projektu je sudjelovalo i poduzeće Varkom pa je direktor Željko Bunić istaknuo: Mi smo ovdje napravili spoj od dvorišta Aquatehnike gdje je zadnja točka s kanalizacijom s ovom pozicijom na koju smo praktički u dužini 600 metara doveli kanalizaciju, vodu i uredili cestu. Varakom i Grad Varaždin u ovaj su projekt uložili ukupno 2 milijuna kuna u što je uključeno 600 metara kanalizacije, vodovoda i ceste te precrpna stanica. Radovi su izvedeni u roku od dva mjeseca i nadam se da će korisnici biti zadovoljni.

Voditelj Službe operativnih poslova Čistoće Franjo Rajner pojasnio je kakvi su planovi na tom području:  Ova prilazna cesta omogućit će Čistoći izlaz na sjevernu stranu jer smo do sada mogli koristiti samo zajednički prolaz kroz gospodarsko dvorište Varkoma. Poznato vam je da je Čistoća prije više od godinu dana pokrenula priču o zaštiti životinja, odnosno mačaka. Obaveza je svake jedinice lokalne samouprave da zbrinjava mačke, pa u tom cilju na tom dijelu u krugu bivših vojnih hangara napravit će se mjesto za zbrinjavanje mačaka, čime će biti zadovoljene i zakonske norme.Sjednica Gradskog vijeća na kojoj se očekuje donošenje odluke bit će sazvana elektroničkim putem, a o rezultatima glasovanja novinari će biti obaviješteni po završetku glasovanja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.