Poziv vinarima da predaju uzorke za ocjenjivanje vina za Zlatnu kapljicu 2024. Varaždinska županija pokrovitelj je 19. zajedničke izložbe vina „Zlatna kapljiica 2024“ koje će se održati 10. svibnja ove godine na…
„Vrijeme je za...“: Odlični pošipi Todor predstavljeni u Zagrebu Gostovanje čarske vinarije Todor sa Korčule u Češkom domu u Zagrebu na tribini/promociji "Vrijeme je ZA..."potvrdilo je da vinogradari i…
Stobreč zelena oaza hrvatskog turizma: “Uz svu raskoš biljaka sada imamo i 1000 maslina, a ulje darujemo gostima” Kamp Stobreč Split jedini je kamp na širem splitskom području, a zbog svojeg hortikulturnog uređenja nosi epitet jednog od najzelenijih…
Muzej bećarca u Pleternici Kada sam prije godinu dana upoznao Jasnu Hoffman, ravnateljicu Muzeja bećarca, i slušao kako ga opisuje nisam previše vjerovao rečenome.…
U zagrebačkoj Esplanadi izabrana vina za Uskrs – najbolje su ocijenjena vina vinarija Degrassi, Ventus i PZ Postup U zagrebačkoj ESPLANADI, u restoranu Zinfandel, peteročlana komisija izabrala je vina za Uskrs – najbolje su ocijenjena vina vinarija Degrassi,…
Službeno otvoren kontinentalni turistički hit, ujedno i svjetska atrakcija - orgulje ugrađene u vidikovac na Mađerkinom bregu Iako vjetar njima muzicira već neko vrijeme krajem prošlog su tjedna i službeno otvorene orgulje ugrađene u vidikovac na Mađerkinom…
U Splitu održano prestižno vinsko natjecanje Concours Mondial de Bruxelles – sesija rosé vina Prestižno svjetsko ocjenjivanje vina Concours Mondial de Bruxelles – sesija rosé vina, koje ima najznačajniji utjecaj na globalnu vinsku scenu,…
Veliko finale - splitski chef Petar Vlak ponovno osvojio Biser mora, festival završen slastičarskim i kuharskim radionicama te izradom autorskih džinova Trećeg dana Bisera u Supetru na Braču održana su završna natjecanja kuhara, a pet finalista koji su se pokazali najboljima…
Brnjac: Bespovratnih 17,2 milijuna eura za Lječilište Topusko Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Dragan Jelić…
Biser mora 2024. - četvrtak: Od primjene AI u kulinarstvu preko brojnih eno-gastro radionica do prvih nagrada natjecateljima Drugi dan Bisera mora započeo je Kuhinjom znanja, odnosno odmjeravanjem znanja i vještina u nizu kuharskih kategorija seniora i juniora…
Biser mora 2024: Prvi dan natjecanja uz smootheije, bračke delicije, jela s pivom, birane kapljice i whiskeye iz sherry bačvi Biser mora koji se ove godine 19. godinu za redom održava u Sypetrus hotelima na otoku Braču, ponovno dokazuje koliko…
Berliner Wine Trophy: Nova zlata za Vina Belje Nakon tri zlatne medalje, titule najuspješnije hrvatske vinarije i najbolje ocijenjenog crnog vina iz Hrvatske na ocjenjivanju Mundus Vini, iz…