Rimac uložio u Gruntek

Rimac uložio u Gruntek

Zeleni agro projekt velikog potencijala Gruntek zamijetio je i poznati hrvatski poduzetnik Mate Rimac koji je prepoznao zeleno zlato na području Čazme te po prvi puta osobno investirao u start–up takve vrste.

“Gruntek je pogled u budućnost poljoprivrede; proizvodnja hrane će se drastično mijenjati i sada je bitno da se vizionari kao Rimac uključe i vode revoluciju u pravom smjeru. Za naš tim, imati takvu podršku od neprocjenjivog je značaja.” , kaže osnivač Tino Prosenik.

Digitalizirana proizvodnja organske hrane nastala je za vrijeme korone, a ista omogućuje Zagrapčanima i Riječanima da unajme vlastiti vrt te svaki tjedan kroz sezonu imaju dostavljeno vlastito organski uzgojeno povrće.

Spoj agronomije i tehnologije kao pun pogodak

Nije čudno što je i poznati hrvatski inovator Mate Rimac prepoznao potencijal prvih virtualnih vrtova u Hrvatskoj kao perspektivni spoj agronomije i tehnologije. Koncept Grunteka jedinstven je u svijetu. Korisnici putem web aplikacije upravljaju sadnjom povrća na svojoj virtualnoj parceli. ‘Pravi’ vrt nalazi se u mjestu nedaleko Zagreba, gdje se tim poljoprivrednika gruntovčana brine o ekološkom uzgoju i berbi. Korisnici potom biraju žele li dostavu na kućnu adres, doći na Gruntek u samostalnu berbu ili donirati svoju košaricu povrća nekom od zagrebačkih dječjih domova ili pučkih kuhinja. Takav način rada najviše spaja Gruntek i Rimca te čini očekivan spoj s obzirom na vrlo sličnu viziju za boljitak društva.

Rimac potiče perspektivne projekte

Već je poznato da Rimac ulaže u mlade perspektivne tvrtke, a time pozitivno utječe na mlade inovatore u Hrvatskoj te sam razvoj zelenih projekata ruralnih sredina. Kako bi usmjerio projekt u razvoj s obnovljivim izvorima energije, svojim doprinosom potpomaže da se u budućnosti uklone svi oni neobnovljivi odnosno štetni izvori.

Svojim doprinosom želi usmjeriti projekt u razvoj s obnovljivim izvorima energije, a u budućnosti potpuno ukloniti zagađivače iz proizvodnog procesa.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.