Prijave se za senzorsko ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica

Prijave se za senzorsko ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica

Mesne prerađevine - istarske kobasice suhe i svježe, pršut, pancetu, rebrica, obične i salamine s tartufima... sve su to delicije nastale u "laboratoriju" vrijedne obitelji iz Istre OPG Franjul.Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 10. ožujka 2022. u 15.00 sati u Općinu Sv. Petar u Šumi. Ovogodišnji proljetni sajam "S klobasicom u EU 2022." održati će se 14. i 15. svibnja na novoj lokaciji u Sv. Petru u Šumi, u sklopu kompleksa, Hrvatske kuće od kobasicama. Senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama održati će se u sklopu naše nove manifestacije „Dan hrvatskih kobasica i salama“ koja je pokrenuta u prosincu prošle godine.

Uzorci kobasica za ocjenjivanje moraju biti dostavljeni najkasnije do 10. ožujka 2022. u 15.00 sati u Općinu Sv. Petar u Šumi, Sv. Petar u Šumi 6, 52404 Sv. Petar u Šumi.

- Molimo Vas da pismene prijave dostavite na e-mail adrese najkasnije do 28. veljače, zbog bolje pripreme senzornog ocjenjivanja koje će se održati 12. ožujka 2022. godine u HRVATSKOJ KUĆI OD KOBASICA u Sv. Petru u Šumi - naglašavaju organizatori.

Nagrade za najbolje kobasice i salame biti će podijeljene u sklopu Dana hrvatskih kobasica i salama 18. ožujka 2022. u „Hrvatskoj kući od kobasica“.

Odličja će se dijeliti u 7 kategorija, a u nastavku donosimo kategorije u kojima se možete natjecati i dostaviti uzorke na ocjenjivanje:

  • Istarska kobasica
  • Slavonska kobasica
  • Kulenova seka
  • Istarska kosnica
  • Salame i salamini
  • Kobasice i salame od divljači
  • Specifične kobasice (kobasice od svinjetine, magarca, ovce, konja, s raznim dodacima: tartufi, voće, sir, med, orasi, začinsko bilje, lješnjaci…)

Organizator ocjenjivanja: Međunarodni sajam S klobasicom u EU i ESSIK- Europski savez salamera i kobasara-Samobor.

Svi osvajači nagrada biti će nagrađeni prigodnim diplomama i medaljama, a šampioni posebnim statuama i vrijednim nagradama sponzora

Sve detalje pogledajte na stranicama Općine Sv. Petar u Šumi.

Izvor: Agrobiz

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.