Gužve već počele: HAK objavio prognozu za vikend

Gužve već počele: HAK objavio prognozu za vikend

Proteklog vikenda ljetne gužve na našim prometnicama osjetile su se od petka do ponedjeljka, a s obzirom na promjene navika putovanja i ovog vikenda gužvi će osim vikendom biti i u ponedjeljak u oba smjera.

Promet će biti pojačan u petak, 9. kolovoza, od prijepodnevnih sati na cestama u smjeru istoka, dok će u poslijepodnevnim satima gužve pojačati na cestama u smjeru mora. 

U subotu, 10. kolovoza, očekujemo podjednak broj vozila u oba smjera, prema moru i prema unutrašnjosti, a vozit će se kao i prethodnih subota, uz česte gužve i zastoje. 

Na naplati Lučko na autocesti A1/A6 očekujemo najduže kolone u oba smjera, na ulasku u smjeru mora od 4 do 15 sati, a na izlasku prema Zagrebu od 9 do 18 sati.

Veće gužve tijekom vikenda, a osobito u subotu, očekujemo na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik), Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Šamac, Slavonski Brod, Maljevac i Jasenovac), Crnom Gorom i Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija i Rupa).

Na naplatnoj postaji Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj tijekom subotnjeg poslijepodneva očekujemo kolone na izlasku prema graničnom prijelazu Macelj koje bi mogle potrajati do noćnih sati, zbog čega je moguće da će se vozila isključivati na čvoru Krapina.

U nedjelju, 11. kolovoza, i ponedjeljak, 12. kolovoza, pojačan promet bit će cijeli dan na svim cestovnim pravcima, uglavnom u smjeru unutrašnjosti. Gužve se očekuju ponovno na Lučkom (izlazak s autoceste A1/A6), Istarskom ipsilonu, Krčkom mostu, kao i na autocestama A2 Zagreb-Macelj (naplata Trakošćan) i A4 Zagreb-Goričan te na A3 Bregana-Lipovac (naplata Zagreb-istok).

Preporuka je da se za izlazak s autoceste A1, umjesto Lučkog, koristi naplatna postaja Demerje gdje se, osim ENC-om, cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama, a subotom će biti omogućeno i gotovinsko plaćanje cestarine, ističu u HAK-u. 

Također, svi koji kreću na put, s obzirom na najavljeni toplinski udar tijekom vikenda i početkom novoga tjedna, moraju se dobro pripremiti. Na put nikako ne krećite bez zaliha vode. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.