Završio 60. veseli Međimurski fašnik - Selničkom pikaču pridružile se vještice, mukavci, ruske balerine, deve, kauboji, krave i kurenti

Završio 60. veseli Međimurski fašnik - Selničkom pikaču pridružile se vještice, mukavci, ruske balerine, deve, kauboji, krave i kurenti

Ovogodišnji Međimurski fašnik u Čakovcu okupio je ove nedjelje 30-tak skupina iz Hrvatske i Slovenije te privukao i izniman broj posjetitelja. Fašnik je otjerao i kišne oblake, pa su maškare zabavom i veseljem po 60. put za redom ispunile središte Čakovca. Raspoloženje je bilo vrhunsko, jer Fašnik je vrijeme kada je sve dopušteno, kad bukom i veseljem tjeramo zimu, a spaljivanjem Fašnika kao krivca i sve ono loše ostavljamo iza sebe.

 A lascivni prikazi i pošalice također su dobrodošli pa je posebno veselo bilo na pozornici gdje su uz pomoć voditelja, popularnog Pepsija, maškare do suza nasmijale i zabavile okupljeno mnoštvo. Na pozornici su skupine prikazale svoje maske te zabavile publiku plesom i ludorijama kako i priliči najveselijem danu u godini.

Čakovečka manifestacija ima dugogodišnju tradiciju, a njena je posebnost što se na njoj mogu vidjeti i tradicijske maske poput selničkog pikača, mukavaca iz Zasadbregba, te drugih larfi. Bilo je tu i vještica i pajaca, kauboja, čaplji i štrkli, djeva od komušine, ruskih balerina, djece cvijeća, deva i krava, rudara, sova... a ponajviše kurenta, koji su došli iz Slovenije ali i primjerice susjednog Petrijanca. Manifestaciju je organizirala Turistička zajednica grada Čakovca, te je nakon spaljivanja Fašnika završilo ovogodišnje trodnevno čakovečko karnevalsko veselje koje je počelo u petak kada je održan Jaslički, a u subotu također tradicionalni Dječji fašnik.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.