Na natjecanju u Sračincu 350 mažoretkinja iz 12 hrvatskih središta

Na natjecanju u Sračincu 350 mažoretkinja iz 12 hrvatskih središta

Hrvatski Mažoret Savez pripremio je 350 medalja, roditelji Varaždinskih mažoretkinja njih 40-tero postali su volonteri, općina Sračinec s načelnikom Božom Novoselcem - domaćin natjecanja, mame mažoretkinja ispekle su 800 klipića, a varaždinska Vindija osigurala 350 sokova za mažoretkinje s područja sjeverne i središnje Hrvatske, koje su se u subotu poslijepodne okupile u OŠ Sračinec na motivacijskom natjecanju Prvi i Viši Korak. Lijepo i sunčano vrijeme bilo je bonus natjecanju koje je okupilo 350 djevojčica iz 12 timova: Rakovice, Slunja, Kotoribe, Karlovca, Lobora, Zagreba, Sesveta, Svete Jane, Stupnika, Klinča Sela, Pisarovine i Varaždina uzrasta od 5 do 18 godina, i njihove mnogobrojne pratnje. Uvodno je natjecateljice i okupljene posjetitelje na tribinama dvorane uime šesteročlane sudačke komisije pozdravio predsjednik HMS-a Alen Šćuric, a potom i načelnik općine Sračinec Božo Novoselec, zaželjevši svima uspješan nastup i dobre rezultate.


Po već uhodanom slijedu nastupa od pet natjecateljica u pojedinačnom nizu sa svrhom predstavljanja kratke koreografirane plesne izvedbe uz korištenje mažoret štapa kao rekvizita i predstavljajući korake i naučene kretnje prema pravilima mažoret struke, prvo mlađe a onda i one starije mažoretkinje natjecale su se, htijući bez greške i što elegantnije izvesti jednominutni show, te su se na kraju okitile brončanim za nešto slabiju, srebrnim za nešto bolju, te zlatnim medaljama za svoju odličnu izvedbu.
Varaždinske mažoretkinje osvojile su ukupno 37 medalja, od čega 3 srebrne i čak 34 zlatne, što rječito govori o vrlo uspješno svladanim obavezama ovih djevojčica na treninzima, ali i opravdanosti osvojenoga drugog mjesta na prošlogodišnjem državnom te trećeg mjesta na europskom natjecanju.


- Ne mogu vjerovati da su sve sudionice Višeg Koraka iz jednog tima osvojile zlatne medalje – kazao je na kraju predsjednik Hrvatskog Mažoret Saveza Alen Šćuric, zahvalivši Varaždinskim mažoretkinjama na odličnom domaćinstvu i pruženoj usluzi pri organizaciji i provedbi ovoga zahtjevnog natjecanja. Nakon motivacijskog natjecanja Prvi i Viši Korak za regiju Sjeverna i Središnja Hrvatska od 5. do 7. svibnja 2023. slijedi Državno natjecanje u mažoret plesu koje će biti održano u Biogradu na Moru.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.