Hrvatsko društvo pisaca i platforma Poetski tren predstavljaju nova izdanja suvremene hrvatske poezije

Hrvatsko društvo pisaca i platforma Poetski tren predstavljaju nova izdanja suvremene hrvatske poezije

Uz Mjesec hrvatske knjige:  Hrvatsko društvo pisaca i platforma Poetski tren predstavljaju nova izdanja suvremene hrvatske poezije

Manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“ donosi niz programa za poticanje čitanja i promidžbu hrvatske knjige. Jedan od njih je onaj u suradnji Hrvatskog društva pisaca i platforme Poetski tren kojim predstavljaju nove knjige suvremene poezije hrvatskih autora. Tijekom četiri tjedna koliko traje „Mjesec hrvatske knjige“ predstavit će svakoga tjedna po jednu knjigu kratkim poetskim filmićem s fokusom na jednu pjesmu iz knjige. Pjesnici su Maja Marchig, Dinko Kreho, Vanda Petanjek i Senko Karuza. Poetski filmići u kojima se sjedinjuju znalačka interpretacija poezije, likovna umjetnost i glazba dostupni su svima klikom na YouTube kanal Poetski tren - YouTube.

Prvi video objavljen je 15. listopada kada je otvoren „Mjesec hrvatske knjige“, a riječ je o obradi pjesme Maje Marchig iz njezine nove zbirke „Spavajte u čarapama“ koju je objavio HDP. Glazbu na stihove koje recitira Gordana Kovačić skladao je i producirao Carlo Zdenko Tolj, a likovne radove priložila Maja Boban.

Hrvatsko društvo pisaca i Poetski tren ovaj su program ostvarili uz potporu Grada Zagreba.

Poetski tren: Maja Marchig – Kamenčići - YouTube

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.