Mile Stojić, pjesma o raspadanju svijeta - „W. A. Mozart, Misa u d-molu“

Mile Stojić, pjesma o raspadanju svijeta - „W. A. Mozart, Misa u d-molu“
Svijest o raspadanju svijeta i njegovu kraju, ali i o glazbi kao istinskoj, božanskoj ljepoti koja ostaje iskazao je Mile Stojić pjesmom „W. A. Mozart, Misa u d-molu“. Poslušajte je uz glazbu Carla Zdenka Tolje. Betonski pečat na ovaj poetski tren stavio je Vitod Košir svojim zidnim reljefom.
Mile Stojić dobitnik je brojnih nagrada među kojima su Šimićevi susreti (1971.), Brankova nagrada Društva književnika Vojvodine za najbolju knjigu mladih pisaca u Jugoslaviji (1978.), Goranov vijenac za sveukupan doprinos hrvatskom pjesništvu (2007.), Nagrada Risto Ratković za najbolju pjesničku knjigu objavljenu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom i srpskom jeziku (2012.) i dr.Za knjigu poezije „Večera bez politike“ (2004.) dobio je 2005. godine nagradu Jutarnjeg lista. 
 Godine 2007. nagrađen je Goranovim vijencem za sveukupan doprinos hrvatskom pjesništvu. Stručno povjerenstvo u sastavu K. Bagić, M. Mićanović, N. Petrak, A. Škunca i T. Vuković jednoglasno se složilo da je riječ o autoru jednoga od najprovokativnijih i najzanimljivijih opusa suvremenoga hrvatskog i bosanskohercegovačkog pjesništva. A Mile Stojić o tom je događaju napisao i pjesmu koju je 2009. objavio u zbirci „Među zavađenim narodima“. Iste je godine za nju dobio Nagradu Društva pisaca Bosne i Hercegovine. Zbirka je uvrštena u knjigu njegovih sabranih pjesama „Muze i Erinije“ (V.B.Z., 2021.).
Može biti slika sljedećeg: tekst
 
 
 
23Hiperboreja i 22 drugih
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.