Jesensko izdanje festivala bajke u Ogulinu samo što nije – evo što se sprema

Jesensko izdanje festivala bajke u Ogulinu samo što nije – evo što se sprema

U lipnju je tijekom tri dana održano uzbudljivo prvo izdanje 18. Ogulinskog festivala bajke koje je privuklo najmlađe iz svih krajeva Hrvatske, a sada je došlo vrijeme da se ogulinske ulice i trgovi još jednom ove godine preobraze u najmaštovitiju scenu iz bajke u jesenskom izdanju omiljenog dječjeg festivala. Ova tradicionalna kulturno-turistička manifestacija tako će, od 8. do 10. rujna, ponovno pretvoriti Ogulin u centar zabave, bajkovitih umjetničkih izričaja te bogatog kulturnog programa za sve generacije - djecu, mlade i odrasle.

Prilika je to za sve koji nisu uspjeli posjetiti Ogulinski festival bajke u lipnju, jer će se na rujanskom izdanju ponovno okupiti brojni pripovjedači bajki te održati program krcat zanimljivim radionicama, predstavama i animacijama koje će klinci obožavati! Nema bolje prilike od ove da se cijela obitelj uputi na izlet u bajkoviti Ogulin i provede kvalitetno zajedničko vrijeme na festivalskim scenama diljem grada koje nose isto tako bajkovita imena - Neva Nevičica, Potjeh, Regoč, Stribor, Đulin vrt, Jagor i Kosjenka.

Uzbudljivi doživljaji za svakoga tko se upusti u čarobni svijet bajki

Nezaboravan koncert za djecu pod nazivom „Kišni razdraganci“ izvest će Mrle iz legendarnog glazbenog sastava Let 3 i njegova supruga Ivanka Mazurkijević. Ovoga puta od predstava nikako se ne smiju propustiti one koje će izvesti šarmantni dvojac iz Šarenog svijeta, „Začarana ljepotica“ Ukrajinske zajednice Grada Zagreba, „Želim biti, hoću biti“ koju će izvesti Teatar CIRKUS Punkt iz Zagreba, „Čarobna Kapa“ zagrebačkog Teatara Barakuda 2012, kao i plesnu predstavu „Kako si?“ zagrebačke plesne škola Alegria, a tu je i zabavni lutkarski mjuzikl „Šumska priča“ koji će izvesti splitska Produkcija Z.

Neće nedostajati niti kreativnih radionica od kojih je nezaobilazno oslikavanje lica u motivima likova iz bajki, uvijek atraktivna radionica drveno-staklena priča, radionica izrade zmajeva, Mala škola novinarstva, Reciklažna gradionica, Reciklažna i Sportska bajka, radionica filcanja vune, kao i izrada vilinskih vjenčića, uz mnoge druge na programu.

Ono što mališani jako vole je ujedno i ono po čemu je ovaj festival uistinu poseban - pripovijedanje bajki. Na jesenskom izdanju festivala djeca će slušati „La legende du Merlin“ profesionalnog pripovjedača iz Francuske Nicolasa Mezzalira, „Bajkopripovjedalicu“ Ane Bilić iz Šibenika, „Čarobne riječi vile Kosjenke“ koje će ispričati Udruga žena Ogulin, najljepše narodne bajke domaćice Sabine Gvozdić, „Putovanje iza zrcala“ Andreje Krenek iz Velike Gorice i mnoge druge.

Tu priča još uvijek ne završava pa će tako svi koji dođu u grad podno Kleka otkriti još mnoštvo ogulinskih čari, kao što su pokretni photo pointovi, izložba ptica, veselo festivalsko putovanje na vlakiću Bubi i naravno, i naravno, tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli bez čega niti jedno dijete, ali i odrasli, ne napuštaju bajkoviti Ogulin.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.