Zagreb: Festival, izložbe i street art

Zagreb: Festival, izložbe i street art

Zagreb ljeti intenzivno živi na otvorenom pa se i ovog kolovoza, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, održavaju razna događanja na njegovim ulicama, trgovima i parkovima.

Uz street art projekte koji su već u tijeku, od 10. kolovoza svoje drugo izdanje ima „Festival umjetničkih zastavica“ - jedinstveni festival zastava malog formata ovakve vrste u Europi. Umjetničke zastavice iz različitih dijelova svijeta izlažu se u užem centru Zagreba: Trg bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve ulice), Zrinjevac, Europski trg i u Ulici A. Cesarca, a festival će trajati do 22. kolovoza.

Međunarodni, multimedijalni ulični festival „Cest is d'Best“ počinje 19. kolovoza te će do 22. kolovoza oživjeti gradske trgove i ulice. Ovaj festival njeguje zagrebački identitet, a ispunjen je performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događajima.  

„TZGZ ove godine posebno podupire događanja na otvorenom. Istaknula bih umjetnički projekt „Okolo“ u kojemu će se moći uživati ovog ljeta treću godinu za redom, a čije je održavanje planirano od 20. do 30. kolovoza. Brojni umjetnici svakodnevno će uljepšavati ulice grada. „Okolo“ oživljava skrivene ulice Zagreba, zaboravljene prolaze, krošnje zagrebačkih parkova i zakutke grada te stvara svim posjetiteljima poseban doživljaj javnih gradskih prostora. Skrenula bih, isto tako, pažnju i na još jedan umjetnički projekt - „Art Park“ koji se, od prošle godine, održava u parku Ribnjak, čime je Zagreb dobio novu kreativnu oazu, okruženu zelenilom. Prijašnjih godina projekt se održavao u zapuštenom parku kod Tomićeve ulice koji je, zahvaljujući upravo „Art Parku“, doživio potpunu revitalizaciju.“, izjavila je  Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

Kolovoz u Zagrebu donosi još brojna događanja kao što su: izložba Erwina Wurma „The Show“, 36. zagrebačko histrionsko ljeto, Mali piknik, Ljeto kod Tesle,…, a popis svih događanja, kao i najave za jesen, mogu se pronaći na stranicama TZGZ-a: www.infozagreb.hr. S obzirom na stalni porast dolazaka i noćenja gostiju u našem gradu, TZGZ je, od travnja ove godine, osigurala vikend testiranja na COVID-19 u blizini Centra za posjetitelje na Trgu bana Jelačića 11. Tako se svi oni koji su u Zagrebu ostvarili najmanje jedno noćenje, mogu uz prethodnu najavu, testirati i subotom i nedjeljom, a detaljnije informacije dostupne su na: www.infozagreb.hr/korona-virus. Ovime smo značajno olakšali boravak gostima u našem gradu te poslali poruku o Zagrebu kao sigurnom odredištu.

 Foto: S. Cerić

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.