Odbrojavanje dana do Krk Music Festa

KRK MUSIC FEST

Krk Music Fest i ove će godine s prvim danom ljeta pretvoriti grad Krk u središte glazbe, plesa i jedinstvene gastronomije. Organiziran povodom Svjetskog dana glazbe, koji se globalno obilježava 21. lipnja, festival će u  svom drugom izdanju ugostiti neka od najznačajnijih imena hrvatske glazbe i počastiti posjetitelje trima besplatnim koncertima na atraktivnim gradskim lokacijama.Posjetitelji će moći uživati i u nastupima lokalnih folklornih društava, plesnim predstavama, kino projekcijama, kao i sudjelovati u brojnim radionicama na temu glazbe i plesa.Posebnost festivala je i Street Food Market s ponudom atraktivnih specijaliteta ulične hrane iz različitih dijelova svijeta. Ove će se godine po prvi put u ponudi naći i  hrvatski gastronomski specijaliteti u street food verziji -  sendviči s odrescima od tune, slavonskim rolanim odojkom ili s dalmatinskom pašticadom, a zamirisat će i purica s mlincima u novom ruhu.Festivalski program je bogat sadržajima i događanjima, te će ponuditi ponešto za sve uzraste i afinitete.

Petak, 21.06.2019. - 1. dan festivala

Otvaranje festivala povjereno je Gradskoj glazbi Krk, najstarijoj krčkoj udruzi koja je osnovana još davne 1832. godine.Uoči večernjih događanja u kinu Krk prikazat će se biografski dokumentarni film „Amy“. Film govori o tragičnoj priči prerano preminule talentirane britanske glazbenice Amy Winehouse i otkriva dosad neviđene arhivske snimke .Prva će večer na Kamplinu pod nazivom „Večer za Arsena“ biti u znaku lika i djela Arsena Dedića, vrsnog hrvatskog skladatelja, kantautora i uistinu jednog od najvećih umjetnika na ovim prostorima. U prekrasnom ambijentu povijesnog trga nastupit će glazbenikov sin, veliki pijanist Matija Dedić koji će, uz vrsne glazbenike Leu Dekleva i Tedija Spalata, očarati publiku svojim interpretacijama nekih od najljepših Arsenovih pjesama.Na krčkoj će rivi istovremeno plesači grupe Flame užariti atmosferu hit plesnom predstavom„Bohemian Rhapsody“.  Uoči same predstave DJ Alex Sabattini zagrijat će publiku svojevrsnom glazbenom uvertirom u show dance spektakl čiju glazbenu podlogu čine hitovi grupe Queen. Sedam plesača očarat će svojim koreografijama na bezvremenske naslove kao što su Under Pressure, Don’t Stop Me Know, We Will Rock You, Somebody To Love, Bohemian Rhapsody… Kad smo kod plesa, ranije toga dana na Kamplinu djeca od 9 do 12 godina imat će priliku upoznati se s osnovnim plesnim stilovima na radionici pod nazivom Love4Dance koja je dio većeg programa MusiCool Fest koji započinje sljedećeg dana. Tijekom dana publika će imati priliku upoznati ljepotu i raskoš tradicijskih krčkih plesova u izvedbi članova folklornog društva Vrh uz pratnju sopaca, svirača sopela, čija je glazba uvrštena na UNESCO-vu listu svjetske nematerijalne baštine. Posjetitelji će se, također, imati priliku okušati u izradi suvenira i glazbala od naplavljenog drva na radionici u organizaciji udruge Rukotvorine Krk. 

Subota, 22. 06.2019. – 2. dan festivala

 Drugog dana festivala u kinu Krk bit će prikazan animirani film za djecu „Coco“.  Ova jedinstvena, poučna i beskrajno zabavna avantura za sve uzraste proizašla je iz Disney-Pixarove radionice, a djelo je autora animiranih hitova Priča o igračkama i Potraga za Nemom. Film govori o dječaku Miguelu koji, unatoč protivljenju obitelji,  želi postati glazbenik.Članovi folklornog društva Kornić svojim će izvedbama krčkih tradicijskih plesova oživjeti gradski trg Vela placa i uz pratnju sopela prošetati okolnim uličicama. 

Za to će se vrijeme u dvorani osnovne škole odvijati prava škola plesa i glazbe. U okviru ranije spomenutog MusiCool Festa bit će organizirane plesne i glazbene radionice za djecu i mlade. Polaznici ovog zabavno-edukativnog programa sudjelovat će na radionicama Love4Dance i Love4Music, pod vodstvom mentora Ivone Brnelić, međunarodno etablirane plesačice i redateljice, te afirmiranog glazbenog producenta Olje Dešića.Highlight večeri svakako je koncert Gibonnija na krčkoj rivi.  Zlatana Stipišića Gibonnija , splitskog glazbenika i kantautora, nije potrebno posebno predstavljati. Ovaj miljenik  publike jedan je od najprodavanijih i najnagrađivanijih autora i izvođača na ovim prostorima. Sponzor koncerta je tvrtka Valamar Riviera d.d.

Nedjelja, 23.06.2019. – 3. dan festivala

Posljednjeg dana festivala u kinu Krk moći ćete pogledati glazbeni film „Rocketman“. Ova inspirativna priča o životu ikone pop kulture Eltona Johna prati njegovu transformaciju od stidljivog pijanista do svjetske superzvijezde. Ljubitelji folklora ove će večeri mati priliku uživati u jedinstvenoj i bogatoj baštini folklora otoka Krka u izvedbi članova folklornog društva Poljica. Na Trgu glagoljaša očekuje nas pravi glazbeno-plesni spektakl - MusiCool Talent Show.  PolazniciLove4Dance Love4Music radionica  zajedno s članovima RiS Dance centra u svojoj će završnoj izvedbi prezentirati stečena znanja i vještine. Ovaj, natjecateljski dio MusiCool Fest programa, u sebi objedinjuje elemente mjuzikla, modernih i urbanih plesova, dok se plesne koreografije isprepleću s vokalnim izvedbama u impresivan glazbeno-scenski doživljaj. 

Zatvaranje festivala povjereno je vrhunskom hrvatskom glazbeniku Damiru Haliliću Halu.Međunarodno priznat riječki gitaristički virtuoz na trgu Kamplin održat će solistički koncert pod nazivom„Moć gitare“ uz korištenje 6 različitih gitara i vrhunsku videoprodukciju što je, prema ocjeni glazbene kritike, jedan od najinovativnijih i najoriginalnijih projekata na području gitarističke glazbe. Organizator ovogodišnjeg Krk Music Festa je Turistička zajednica Grada Krka sa suradnicima. Sve predstave i koncerti su besplatni.

Više informacija o festivalu i programu možete pronaći na www.krkmusicfest.com.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.