Još tri dana posjetitelji Špancirfesta u Vinskom gradu mogu kušati koktele i vina 40 hrvatskih vinarija

Još tri dana posjetitelji Špancirfesta u Vinskom gradu mogu kušati koktele i vina 40 hrvatskih vinarija

 Nakon nekoliko kišnih dana od sunčane srijede pa do ugodnog četvrtka Špancirfest je ponovno privukao ogroman broj šetača, a omiljeno mjesto i ove je godine Vinski grad smješten uz najljepšu varaždinsku vedutu nekadašnju žitnicu i Stari grad. A kako se broj posjetitelja uvijek penje uz zdanji vikend festivala odlučili smo i mi posjetiteljima dati određeni putokaz za taj najposjećeniji zabavni kutak Špancirfesta.

A što nudi Vinski grad i zašto ga posjetiti te kako u njemu na najbolji način uživati pročitajte u nastavku.

Špancirfest i Vinski grad dijele zajedničku ljubav prema dobrim emocijama, zabavnoj i veseloj atmosferi u koju se mogu uključiti baš svi. Vinski grad kao neizostavni, te jedan od najprepoznatljivijih dijelova Špancirfesta, ponovo je glavno okupljalište špancirera željnih dobrog društva i otmjene atmosfere. U osmoj godini održavanja Vinskog grada na Špancirfestu, Stari grad je po treći put preuzeo ulogu savršene kulise, i to svakodnevno od 17:30 sati. Radno vrijeme je do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat iza ponoći.

Ovogodišnji novitet je način plaćanja, koji je prešao u digitalni, beskontaktni oblik, što znači da posjetitelji prvenstveno plaćaju bankovnim karticama ili pomoću mobitela, i to kod svakog vinara. Zahvaljujući tome, na blagajnama na ulazu je potrebno samo preuzeti staklenu vinsku čašu, uz polog od 30 kuna, koji se vraća po povratku čaše. Time su ukinuti redovi kod blagajni, gdje posjetitelji koji nemaju kartice i dalje mogu kupiti kupone za gotovinu, ali to više nije jedina i glavna opcija plaćanja.  

Gastronomadi i jela s nogu 

Vinsku ponudu upotpunjuje gastronomska ponuda, pa osim sirnih plata i pršuta, zagrebački profesionalci i gastro edukatori Gastronomadi svakodnevno pripremaju svježa jela koja nemate priliku probati tako često. Za njihov orzoto od hobotnice već su brojni građani rekli da je nešto najbolje što su ikad okusili, a osim kuhanih jela, Gastronomadi imaju bogatu ponudu jela za pojesti „s nogu“. Rade se krostini, od kruha prema njihovoj recepturi, s namazima od kreativnih kombinacija namirnica, poput indijskih oraščića i paprike ili slanutka i cikle, a ideja ponude je da posjetitelji dodatno istraže vezu između okusa vina i hrane.

Koktkeli

Posjetitelji osim vina mogu kušati koktele koji se pripremaju na pozicijama Chandon Spritz, Good Spirit i House of Gin&Tonic powered by Roto Svijet pića, ili cider Somersby, a za uživanje u pićima bez posljedica brine se Romerquelle prirodna voda. Svoja vina u Vinskome gradu predstavljaju vinarije iz svih hrvatskih regija te inozemstva.

Vinari iz Hrvatske i inozemstva

Iz regije Bregovita Hrvatska to su Belović, Cmrečnjak, deMar, Jakopić, Kaznionica Lepoglava, Kopjar, Kostanjevec, Kunčić, Lovrec, Matočec, Najman, Novak, Podrum Štrigova, Preiner, Šafran, Štampar, Tomšić te Vina DK – Dvanajščak Kozol. Iz Slavonije i Podunavlja dolaze vina Buhač, Iločki podrumi, Krauthaker i Vinarija Kutjevo. Istru predstavljaju Benvenuti, Marčeta i Matić, a Dalmaciju zastupaju Korlat i Skaramuča. Iz inozemstva stižu vinarije Astoria, Chateau d'Esclans, Jeruzalem Ormož, Kotolenko i Simčič.

Fotografije uz tekst: Domagoj Miletić, Percepta Digital

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.