Team USA uspješan na petim Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu

Team USA uspješan na petim Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu

U Zagrebu su završene 5. Hrvatske svjetske igre (HSI) Sudjelovalo je više od 600 Hrvata - sportašica i sportaša iz 26 zemalja svijeta.

Američki Hrvati, Team USA s koordinatoricom , Nadom Pritisanac Matulich po drugi je puta sudjelovao na HSI i ovaj puta osvojio 25 medalja u disciplinama tenis i pickleball. Konkurencija u tenisu bila je vrlo jaka ali Amerika se okitila s 9 medalja od toga 5 zlata i 4 srebra. Igor Brezak se izborio za 2 zlatne medalje u konkurenciji doubles i mix doubles, Nada Pritisanac Matulich osvojila je zlato u mix doubles i srebro u doubles, Vesna Mardesich osvojila je srebro u doubles i mix doubles, Boris Brezak osvoio je zlato u doubles, Željka Perković Lamaster osvojila je zlato u doubles, Željko Sumera osvojio je srebro u mix doubles.

Pickleball se igra manjim reketima i posebnom plastičnom lopticom pa je potrebno i manje snage za osnovne udarce. Također, igra se i na manjem terenu. Sve ovo čini ga vrlo prikladnim za široke dobne skupine pa ga mogu igrati i djeca i stariji, a i dalje je vrlo zanimljiv za strateško nadmetanje pa je zanimljiv i tenisačima, igračima badmintona, padela, stolnog tenisa...

U disciplini pickleball Team USA osvojio je 16 medalja od toga 10 zlatnih, 10 srebrnih i 5 brončanih. Muški doubles osvojili su Nikola Begić i Domagoj Zeleničić zlatne medalje, Mario Katarinčić srebrnu a Domagoj Dokuzovic brončanu. U ženski doubles ,medalje su osvojile, Nada Pritisanac Matulich i Jadranka Stević zlatne, Blaženka Šoković i Vesna Mardešić srebrne te Josipa Zupan brončanu medalju. U mix doubles konkurenciji medalje su osvojili Nikola Begić i Josipa Zupan zlato, Domagoj Zeleničić i Blaženka Šokovic srebro i Mario Katarinčić i Jadranka Stević bronca. Poslije sportskih nadmetanja uz druženja i dobru zabavu do ranih jutarnjih sati proširila su se nova prijateljstva s Hrvaticama i Hrvatima drugih kontinenata.

Ispred American Croatian Congress, predsjednica Nada Pritisanac Matulich, ujedno i koordinatorica za Team USA uručila je zahvalnicu organizaciji “Organizirati bez granica “ Silviju i Alexandru, za uspješnu pripremu, organizaciju i provedbu 5. HSI. Osim sporta američki Hrvati članovi American Croatian Congress-a s pet kontinenata imali su niz sastanaka vezano za projekte koji su u tijeku ali i nekoliko novih koji će i dalje držati čvrstu vezu iseljeništva s Domovinom jer “JEDNO JE SRCE JEDNA JE HRVATSKA”

U želji za ponovne susrete vrlo emotivno smo se oprostili s prijateljima iz svijeta do novih susreta i novih projekata na kulturnom, obrazovnom, sportskom i gospodarskom planu!
 
 
 
 
 

uz želju za ponovne susrete vrlo emotivno smo se oprostili s prijateljima iz svijeta do novih susreta i novih projekata na kulturnom, obrazovnom, sportskom i gospodarskom planu!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.