Hrvatski teniski turnir u San Pedru je priprema TEAM USA za Hrvatske svjetske igre

Hrvatski teniski turnir u San Pedru je priprema TEAM USA za Hrvatske svjetske igre
U subotu 1. travnja u elitnom privatnom klubu Elks Lodge No 966 u San Pedru održan je 53. Hrvatski teniski turnir. Na turniru su se okupile Hrvatice i Hrvati južne Kalifornije pod pokroviteljstvom Američko hrvatskog kongresa čiji je i ovo sportsko društvo, Hrvatski tenis, član. Predsjednica Američko hrvatskog kongresa Nada Pritisanac Matulich pozdravila je sve tenisačice i tenisače i zahvalila je voditelju sportskog društva Hrvatski Tenis, Zeljku Sumera na organizaciji 53. turnira. 
Poslije uspješno odrađene uloge koordinatorice SAD-a za Hrvatske svjetske igre ( HSI) 2017. godine Nada je po drugi puta izabrana za Nacionalnu koordinatoricu za SAD za Hrvatske svjetske igre koje će se održati u Zagrebu od 24. do 29.srpnja ove godine.
 
Prije početka turnira Nada je održala kratak radni sastanak na kome je Zeljko Sumera izabran za voditelja teniske ekipe na nacionalnoj razini SAD-a, TEAM USA, za HSI 2023. u Zagrebu. Koordinatorica  je predstavila i službeni dres američkih Hrvata, TEAM USA koji je odabran za HSI 2023. godine. Takodjer je informirala prisutne da se zaključno s 1.travnjem 2023. u TEAM USA prijavilo vise od 80 takmičara  u više sportskih disciplina plus članova njihovih obitelji i da svi nestrpljivo očekuju odlazak u Domovinu na HSI i druženje s Hrvatskim iseljenicima ostalih kontinenata. Poslije završetka turnira uslijedio je druženje u Elks Lodge uz zajednički ručak, a potom i proglašenje pobjednika  53. Hrvatskog teniskog turnira i dodjela pehara i medalja.
 
Pobjednik ovogodišnjeg 53. Hrvatskog teniskog turnira je Zeljko Sumera, pobjednici grupe A,B i C su Zeljko Sumera, Domagoj Duvnjak i Alen Slavica.
Tekst i fotografije -  Nada Pritisanac Matulich. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
OdgovorProslijedi
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.