Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera i Udruženje hrvatsko američkih stručnjaka (ACAP) potpisali Sporazum o suradnji

Kvarner i ACAP

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera potpisao je Sporazum o poslovnoj suradnji s Udruženjem hrvatsko američkih stručnjaka (Association of Croatian American Professionals – ACAP). Sporazum je potpisan za vrijeme održavanja Godišnje konferencije ACAP-a-2022 u New Yorku na kojoj je Klaster sudjelovao uz potporu Turističke zajednice Kvarnera. Potpisivanje ovog Sporazuma označava početak novog zajedničkog pilot projekta čiji je cilj razvoj i pokretanje integriranog medicinskog i wellness programa u Hrvatskoj za američko tržište, u prvom redu hrvatsku dijasporu. Ovaj program uključivat će personalizirane wellbeing i wellness programe usmjerene na dugoročne promjene zdravlja i načina života, a njegovom provedbom Hrvatska se namjerava pozicionirati kao vrhunsko međunarodno odredište za zdravlje i kvalitetu života.

Potpisivanju Sporazuma nazočila je i ministrica Nikolina Brnjac čime je Ministarstvo turizma i sporta iskazalo podršku ovoj poslovnoj suradnji i dodatno istaknulo fokus na zdravstveni i wellness turizam kao značajnog segmenta održive ponude i razvoja. ACAP-ova suradnja s Klasterom zdravstvenog turizma Kvarnera započela je 2019. godine tijekom boravka ACAP-ove Radne skupine za medicinski turizam te šest poslijediplomanata Tuck poslovne škole Dartmouth Sveučilišta s namjerom razgovora s dionicima u zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj i provedbe tzv. Tuck projekta suradnje na zdravstvenim programima za američko tržište.

Tijekom konferencije, svi prisutni imali su priliku poslušati i prezentaciju „Hrvatska: Svjetska destinacija za zdravo življenje i zdravo starenje“ u sklopu poslovne radionice ACAP-ove Radne skupine za medicinski turizam, koju je održao predsjednik Klastera, doc.dr.sc. Vladimir Mozetič, dr.med. Šesta po redu godišnja konferencija u organizaciji ACAP-a, pod nazivom „Inovacije, suradnja i održivost“ predstavila je strateško usmjerenje za naredno desetljeće kroz umrežavanje, učenje i razmjenu ideja s više od 300 stručnjaka aktivnih u hrvatskoj zajednici u SAD-u, Hrvatskoj i diljem svijeta.

Udruženje hrvatsko američkih stručnjaka (ACAP) međunarodna je mreža od preko 2000 profesionalaca iz velikog broja poslovnih područja i akademske zajednice. Od 2014. ACAP nastoji povezati i nadahnuti hrvatsko-američke profesionalce iz Sjedinjenih Američkih Država i svijeta na razmjenu ideja i uključivanje u poslovnu suradnju uz očuvanje kulturne baštine i čvršću suradnju s domovinom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.