Nacionalni dan hrvatskog vina obilježen u SAD-u

Nacionalni dan hrvatskog vina obilježen u SAD-u

Jeste li znali da zadnje dvije godine u SAD-u postoji registrirani praznik vina koji slavi - Hrvatsku!?

Ovu lijepu inicijativu potakla je Anna M. Vidučić, osnivačica Aroma Wine Co. Kako je objasnila: "#NationalCroatianWineDay slavi Dan neovisnosti Hrvatske 25. lipnja i ističe jedinstvenu hrvatsku vinsku povijest koja seže unatrag 2500 godina", rekla je gospođa Vidučić, dodajući da je "Hrvatska dom za oko 120 autohtonih sorti vinove loze i četiri ključne vinske regije - Hrvatska gorja, Dalmacija, Istra i Kvarner, te Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, 16 podregija i 66 apelacija..." Rođena je u hrvatska obitelj i odrasla u Parizu u Francuskoj, a većinu svojih ljetnih praznika provela je u Hrvatskoj, uživajući u svemu što zemlja nudi, uključujući i rad u vinogradima svoje obitelji. “Vino je u mom DNK-u, a moja je misija globalno promovirati hrvatska vina”, rekla je Vidučić.

Od lipnja 2020. godine ‘Nacionalni dan hrvatskog vina’ registriran je kao praznik vina u Sjedinjenim Državama. Nacionalni dan hrvatskog vina obilježit će se svake godine na Dan neovisnosti Hrvatske 25. lipnja, na dan kada je Hrvatski sabor proglasio neovisnost od Jugoslavije 1991. godine.

Evo kako Hrvati u Americi i domovini mogu pomoći u širenju glasa o kvaliteti hrvatskog vina:

1) natočite #croatian (#hrvatsko) #wine  (#vino) za sebe i svoje prijatelje

2) podijelite ovo sa svojim prijateljima i kolegama - nemojte samo "lajkati"

3) snimite fotografije i podijelite ih na društvenim mrežama

4) označite svog lokalnog uvoznika, distributera, restoran ili trgovinu: Croatian Premium Wine Imports, Inc. (USA) Croatia Unpacked @adriaticwines (EU) @adriaticgourmet @croatian_vintage (Australia) Vinum USA @4240brands (CO) ili bilo koje druge

5) pitajte svoj kvart, restoran ili trgovinu imaju li #Croatian (#hrvatska) vina za posluživanje

Upotrijebite bilo koji hashtag s "vino" i "Hrvatska" koji možete pronaći, posebno u vašem području. Živjeli! 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.