Dunja Pavelić Bezjak - Mariborčanka varaždinskih korijena i kulturna ambasadorica koja nagradama plijeni medijsku pozornost

mariborčanka

Mariborčanka varaždinskih korijena i kulturna ambasadorica Hrvatske u Sloveniji, Dunja Pavelić Bezjak, osim svojim aktivnostima na promicanju kulture, hortikulture i umjetnosti ovih dana svojim nagradama plijeni medijsku pozornost. Naime, ta umirovljena profesorica engleskog jezika već tridesetak godina povezuje svoje dvije domovine, povezujući ih kroz kulturu i umjetnost ali i članstvo u međunarodnoj organizaciji žena ambasadora u Sloveniji SILA.

Mnoštvo izložbi, književnih i poetskih večeri, hortikulturnih priredaba možda se i ne bi dogodilo da nije bilo Dunje koja je potaknula na aktivnost mnoge umjetnike i institucije, te gradove i općine. Osim nagrade Grada Varaždina, ovih je dana dobila i slično priznanje Grada Visa, pa na kraju možda dobije i nagradu grada za koji je najviše napravila, a to je Maribor u kojemu i danas živi sa svojim suprugom Brankom Bezjakom. Čestitke Dunji na rezultatima rada i nagradi kao i na medijskoj pozornosti svog domicilnog grada.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.