Varaždinki Dunji Pavelić Bezjak u Mariboru dodijeljeno visoko javno priznanje

Varaždinki Dunji Pavelić Bezjak u Mariboru dodijeljeno visoko javno priznanje

Profesorica Dunja Pavelić Bezjak, rođena Varaždinka koja dugi niz godina živi i radi u Mariboru, u četvrtak 19. listopada 2023. godine primila je visoko javno priznanje – Srebrni grb grada Maribora. Na svečanosti povodom Dana grada, kojom se proslavila 859. obljetnica prvog pisanog spomena Maribora u Sloveniji,  Srebrni grb grada Maribora uručio joj je gradonačelnik Sašo Arsenovič.

U obrazloženju priznanja Dunji Pavelić Bezjak ističe se da je ona neumorna veleposlanica hrvatske kulture u Sloveniji i slovenske kulture u Hrvatskoj koja više od dvadeset godina, povezuje ljude i mjesta obiju zemalja, neumorno radeći na prepoznatljivim i uspješnim projektima povezivanja i promicanja slovenske i hrvatske kulture s naglaskom na grad Maribor i svoju domovinu.

 "Jako sam sretna zbog nagrade. 30 godina sam radila  bez ikakvih vanjskih poticaja, samo iz nekog dubokog unutarnjeg uvjerenja. Željela sam uspostaviti novi način suradnje i mislim da sam u tome uspjela. Za to vrijeme sam upoznala brojne ljude koji su mi otvorili mnoga vrata, što je dijelom i rezultat činjenice da sam uvijek bila uvjerena da radim pravu stvar, u što su se očito uvjerili i drugi“ - rekla je Dunja Pavelić Bezjak nakon primanja nagrade.

Na visokom priznanju čestitali su joj  i prof. dr. Šime Ivanjko, počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Sloveniji zatim Koraljka Čeh, predsjednica Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru, a čestitku je uputio i gradonačelnik Grada Varaždina u kojoj ističe: „Drago mi je što je Vaš tridesetogodišnji rad, nesebično zalaganje za uspostavljanje što boljih i čvršćih veza između hrvatskih i slovenskih gradova prepoznat i nagrađen. Ponosni smo što ste porijeklom iz Varaždina, a sretni i zahvalni na svemu što ste svih ovih godina činili za naš Grad, poglavito mlade ljude i naše umjetnike koje ste promovirali u Mariboru i čitavoj Sloveniji.“ – stoji u čestitki gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.