Natječaj za predavača uz otvaranje katedre hrvatskog jezika na University of British Columbia u Vancouveru

Natječaj za predavača uz otvaranje katedre hrvatskog jezika na University of British Columbia u Vancouveru
Otvaranje katedre hrvatskog jezika na University of British Columbia u Vancouveru od iznimne je važnosti za očuvanje hrvatskog jezika među mladim generacijama Hrvata u Kanadi.  Integracija nastave hrvatskog jezika i kulture u kanadski obrazovni sustav dodatno pridonosi globalnom učenju hrvatskoga jezika i vrlo je značajna za brojne oblike suradnje između Hrvatske i Kanade. 
Upravo je ovo Sveučilište, točnije Odsjek za srednjoeuropske, istočnoeuropske i sjevernoeuropske studije UBC u Vancouveru, objavilo natječaj za radno mjesto predavača hrvatskoga jezika i kulture, što ujedno znači da će se na ovom kanadskom sveučilištu od akademske godine 2024/2025 odvijati studij hrvatskoga jezika i kulture. 
Prijave na natječaj za trogodišnji redoviti angažman za predavača primaju se online putem do 31. listopada 2023. a detaljne informacije u kojima se nalazi obrazac prijave možete preuzeti ovdje.  
UBC je Sveučilište poznato po kulturnoj raznolikosti, a prepoznato je po izvrsnim profesorima i studentima te prekrasnoj infrastrukturi. 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.