Klapsko pjevanje predstavljeno prigodom proslave Svjetskog dana kulturne raznolikosti

Srecko Mavrek - UN 1

Svake godine, 21. svibnja, Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj (World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development) slavi ne samo bogatstvo svjetskih kultura, već i bitnu ulogu međukultorološkog dijaloga za postizanje mira i održivog razvoja (https://en.unesco.org/commemorations/culturaldiversityday).

Ovogodišnje virtualno obilježavanje Svjetskog dana kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj organizirala je Federacija svjetskog mira i ljubavi (FOWPAL) prošli četvrtak. Srećko Mavrek, međunarodno priznati obrazovni stručnjak i član poznate njujorške klape Astoria, predstavio je ljepotu i jedinstvenost klapskog pjevanja kao značajan dio hrvatske i svjetske kulturne baštine. Uz njegov 3-minutni video svaki slušatelj mogao se uvjeriti da je klapsko pjevanje uistinu posebno, ali i vrlo složeno.

Video - Srećko Mavrek - The UN World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development 2020

U videu se može čuti njegovo autorsko djelo „Da mi je“ snimljeno u Norveškoj pod projektom Science of Music zajedno s vrhunskim kompozitorom i aranžerom Kristianom Vodopivcem. U drugom dijelu klapa Astoria izvodi američku himnu s čijom su se verzijom proslavili prošle godine nastupivši u znamenitom Madison Square Gardenu u New Yorku tijekom košarkaške utakmice New York Knicksa i Indiana Pacersa. Video je dobro zapažen na društvenim medijima, gdje dobiva brojne pohvale i komplimente.

Video se nalazi i na slijedećim linkovima:

https://twitter.com/icday2020/status/1265468488753147904

https://www.facebook.com/internationalconscienceday/videos/531969097499025/

https://www.youtube.com/watch?v=zFLalVcZp4w&t=5211s

Povezani članak:

https://patch.com/california/cupertino/united-nations-world-day-cultural-diversity-observed-online

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.