Ministarstvo zdravstva najavilo izvanredni inspekcijski nadzor Klinike Fran Mihaljević

Ministarstvo zdravstva najavilo izvanredni inspekcijski nadzor Klinike Fran Mihaljević

Ministarstvo zdravstva priopćilo je u ponedjeljak da je ravnateljstvu Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu uputilo zahtjev za očitovanjem vezano uz slučaj zbrinjavanja  petomjesečnih blizanaca u toj bolnici, te najavilo izvanredni inspekcijski nadzor zdravstvene inspekcije tog Ministarstva.

"Nastavno na medijske napise vezano uz  zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za taj slučaj, uputilo je zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike", stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.

"Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena", dodaje se u priopćenju.

Mediji su izvijestili o slučaju blizanaca Frana i Filipa, koji su zbog gripe hospitalizirani Klinici za infektivne bolesti , gdje ih je majka A.T. , prilikom posjeta zatekla nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice- Fotografije su podijeljene na društvenim mrežama, uz objavu da su djeca u bolnici dobila i rota virus.

(HINA, Vlada)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.