Obilježavanje Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva

Obilježavanje Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva

U povodu obilježavanja Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije u suradnji s ILCO društvom Varaždin i Savjetom za zdravlje Varaždinske županije organizira javnozdravstvenu akciju koja će biti održana u četvrtak 14. ožujka od 9 do 11 sati. 

U sklopu te javnozdravstvene akcije u Skupštinskoj dvorani, s početkom u 9,00 sati, za zainteresiranu javnost bit će održano predavanje na temu raka debelog crijeva koji u Varaždinskoj županiji zauzima drugo mjesto po učestalosti kod žena i muškaraca. Uz savjetovanje o zdravoj prehrani i zdravom načinu života, tijekom javnozdravstvene akcije građani će moći izmjeriti krvni tlak i razinu šećera u krvi, a prezentirat će se i testiranje na okultno krvarenje u stolici.  

Cilj ove javnozdravstvene akcije je što više educirati stanovništvo o ovom drugom po učestalosti i smrtnosti sijelu raka kojeg je moguće ne samo rano otkriti već i spriječiti. Ujedno se želi podići svijest o organiziranim preventivnim pregledima koji se provode još od 2008. godine u okviru Nacionalnog  programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Pregledima su obuhvaćeni svi građani oba spola od navršene 50. do 74. godine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.