U Čakovcu održan simpozij o osnaživanju medicinskih sestara i tehničara u tretmanu boli

U Čakovcu održan simpozij o osnaživanju medicinskih sestara i tehničara u tretmanu boli

U višenamjenskoj dvorani Riznice Međimurja u srijedu je održan stručni skup namijenjen medicinskim sestrama i tehničarima u kojem su kao predavači sudjelovali stručnjaci zagrebačkih kliničkih centara te Županijske bolnice Čakovec, kao i predavači koji su izlagali o metodama ublažavanja boli komplementarnima konvencionalnim metodama. Tema simpozija bila je osnaživanje medicinskih sestara i tehničara u tretmanu boli, a organizirao ga je Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Županijske bolnice Čakovec, čiji liječnici imaju vrijedno iskustvo i u višegodišnjem radu u ambulanti za liječenje boli u našoj Bolnici. Doprinos organizaciji dalo je u Hrvatsko društvo medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije u sklopu aktualne kampanje Zaustavimo bol.

Svaki stručni skup prilika je za učenje i hvatanje koraka s novim saznanjima i trendovima u struci, što je osobito dinamičan proces u medicini, pa tako i njezi pacijenata, na što su se uvodno osvrnuli zamjenika ravnatelja Županijske bolnice Čakovec Danko Blažeka, dr. med., voditeljica poliklinike anesteziologije Biserka Mustač-Hlebec, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent teglavna sestra odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu s JIL-om Vesna Hozmec-Blažić.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je sudionike, istaknuvši i ulogu medicinskih sestara i tehničara: „Dobrodošli u Međimurje, u kraj u kojem se razvojni uzlet jasno vidi i na polju zdravstva. Županijska bolnica Čakovec, jedna je od učinkovitijih i opremljenijih bolnica svojega ranga u našoj zemlji, i bolnica kojoj gravitira više od 80 posto domicilnog stanovništva. Raduje me što Međimurje sve češće biva domaćin i stručnim skupovima iz područja zdravstva, a danas mi je, uz predavače, čast pozdraviti i ovoliki broj naših medicinskih sestara i tehničara, desnih ruku svakog liječnika u delikatnom procesu liječenja i njege pacijenta. Vi ste srce sustava i simbol humanosti u jednom od najzahtjevnijih poziva. Želim da vam znanja koja steknete na ovom simpoziju daju novu profesionalnu snagu na dobrobit pacijenata“, rekao je župan Posavec.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.