Dan crvenih haljina Savjeta za zdravlje Varaždinske županije sutra od 10 sati na Franjevačkom trgu

Dan crvenih haljina Savjeta za zdravlje Varaždinske županije sutra od 10 sati na Franjevačkom trgu

U organizaciji Savjeta za zdravlje Varaždinske županije na Franjevačkom trgu će drugu godinu zaredom biti održana javnozdravstvena akcija kojom se želi podići svijest o moždanom udaru i specifičnostima moždanog udara kod žena.

 Uz predsjednicu Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. prim. dr. sc. Spomenku Kiđemet-Piskač, ujedno voditeljicu Odjela za neurologiju Opće bolnice Varaždin, akciji će se priključiti Kata Brlek i Karolina Bahunek koje su se uspješno oporavile nakon moždanog udara. Podršku akciji dat će i zamjenica župana Silvija Zagorec te pročelnica Upravnog odjela zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić. Građanima će biti dijeljeni leci i dostupni plakati o karakteristikama i specifičnostima moždanog udara, teškoćama u liječenju, kao i o prevenciji ove bolesti.

 Svi zainteresirani građani će više informacija i savjeta moći dobiti od specijalista neurologa iz Opće bolnice Varaždin, a u akciju će se uključiti i studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever koji će građanima dijeliti letke.

Izjave za medije bit će organizirane uoči početka akcije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.