Križevčanka Jadranka Vrhovec - Uzor hrvatskim poduzetnicama koje žele i majčinstvo i karijeru

Križevčanka Jadranka  Vrhovec  - Uzor hrvatskim poduzetnicama koje žele i majčinstvo i karijeru

Biti majka nikako ne znači odreći se osobnih snova, poslovnih ambicija i uspješne karijere. To ponajbolje dokazuje Jadranka Vrhovec (39) poduzetnica iz Križevaca koja je pokorila hrvatsko i regionalno tržište dodataka prehrani. Jadranka je majka je dvije kćeri, četrnaestogodišnje Melani i desetomjesečne Meline, a trenutno je dijeli samo dva mjeseca od rođenja trećeg djeteta.

Ova uspješna Križevčanka proizvodi najpoznatiji dodatak prehrani na bazi joda – Biljni koncentrat bogat jodom, ali to nije sve.

Jadranki je trebalo svega 4 godine da na noge postavi ozbiljnu tvrtku i proizvodnju u rodnim Križevcima. Njene suplemente iz linije proizvoda Jadrankina otopina i Jadrankina formula i nakon registracije i plasmana na tržište svog prvog i najprodanijeg proizvoda – Biljnog koncentrata bogatog jodom, u samo 4 godine, Jadranka je na hrvatsko, ali i regionalno tržište plasirala čak 17 proizvoda. Možete ih pronaći u ljekarnama i shopovima zdrave hrane širom Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Velike Britanije.

Za Jadranku Vrhovec mnogi su čuli zbog njene osobne priče i borbe s teškom dijagnozom Hashimoto sindroma, koja je za Jadranku bila okidač promjene životnog i poslovnog puta. No uz ovo osobno iskustvo teške bolesti i potrage za prirodnim izlječenjem koje je ovu karizmatičnu Prigorku doveo do karijere poduzetnice, Jadranka Vrhovec sve se češće spominje i kao poduzetnički uzor ženama koje žele i karijeru i majčinstvo. I dok su mnoge poduzetnice odustale od svakodnevne klackalice uloge mame i vlasnice vlastitog biznisa, Jadranka je u punom smislu riječi izuzetno uspješna mama-poduzetnica. U protekle dvije godine, proglašena je najuspješnijom poduzetnicom u Hrvatskoj, Biznis ženom godine u Srbiji čak dva puta, primila je prestižnu međunarodnu nagradu „Stvaratelji za stoljeća“  za inovaciju u proizvodnji dodataka prehrani, a ovo je tek djelić potvrda uspješnosti njenih hrvatskih brendova dodataka prehrani.

No kako izgleda njena svakodnevica majke i poduzetnice?

„Baš kao i u prošloj trudnoći, gotovo ni jedan dan nisam izostala s posla. Prisutna sam u svojem poduzeću svaki dan, nadgledam proizvodnju, narudžbe, a kada je velika gužva i pritisak na moje radnice, čak ponekad i pakiram narudžbe“, otkriva Jadranka kojoj je termin poroda 6. lipanj.

Iako broji dane do poroda, svakoga jutra u 8 sati vodi jutarnji kolegij u svojem uredu u Gajevoj ulici, a ponekad u njemu sudjeluje i mala Melina.

„Za mene je potpuno prirodno da je ponekad na poslu sa mnom i moja kćer Melina, ona je vrlo vesela i radoznala beba i ne pravi mi nikakve probleme. Izuzetno je važno za svaku ženu da svojoj trudnoći pristupa prirodno, da se ne isključuje iz radnih aktivnosti dokle god može i da, posebno ako vodi svoj vlastiti posao, i dalje živi punim plućima i u svojoj karijeri“, kaže Jadranka. Uz to što odašilje poruku da se od svojih snova ne treba odustati i da je itekako moguće biti super-mama, a li i super-poduzetnica istodobno, Jadranka Vrhovec svojim primjerom pokušava potaknuti žene da u trudnoći  koriste prirodne dodatke prehrani, i da o tome posebno vode računa.

 „Trudnoća je posebno s izazovno razdoblje za nas žene, u smislu planiranja prehrane i osiguravanja svih pojedinih važnih hranjivih tvari. Tijekom cijele trudnoće, ali i nakon poroda, potrebno je našem tijelu osiguravati vrijedne hranjive sastojke koji su važni i za majku i posredno za dijete“, naglašava Jadranka, koja se u svojim trudnoćama oslonila maksimalno na suplementaciju koju sama proizvodi.

„Tijekom cijele trudnoće s Melinom, a i sada, svakodnevno uzimam naše dodatke prehrani Vitamin D3, Biljni koncentrat bogat jodom, Selen, Bio šipak prah, Magnezijev klorid heksahidrat u spreju i naš Cink+Bakar. Po potrebi dodajem i Ferrobel radi željeza i naš Osteobel, prirodni suplement za zdravlje kostiju, hrskavice i zglobova. Moram vam priznati da svojoj Melini u kašice dodajem  naš Vitamin D3. Naši svi dodaci prehrani su izvorni hrvatski proizvodi, koji nastaju u potpunosti od ponajboljih sirovina, bez aditiva, alkohola i GMO-a i uvijek se sama odlučujem za njih, pa ih tako preporučujem i svim ženama. A posebno želim sve trudnice ponovno podsjetiti na važnost unosa joda tijekom trudnoće, jer njegov nedostatak može značajno ometati razvoj fetusa te dovesti do mentalne retardacije i malformacija ploda,“ zaključuje Jadranka Vrhovec.

Proizvode brendova Jadrankina otopina i Jadrankina formula potražite u službenoj web trgovini tvrtke JadroMel d.o.o. na:

https://jadrankinaotopina.com/trgovina/

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.