La Roche-Posay čuva kožu i planet

La Roche-Posay čuva kožu i planet

U misiji da promijeni život na bolje sa što manjim utjecajem na životnu okolinu, brend je postavio cilj da do 2025. godine poveća udio reciklirane plastike u ambalaži na 70 posto, čime će uštedjeti 10.000 tona primarne plastike. Od prošle godine, ambalaže Lipikar linije u cijelosti su napravljene od recikliranih sirovina, a ako ih se sačuva i dopuni iz refill pakiranja, napravljenih sa 77 posto manje plastike, planet će dodatno biti zahvalan.

Zagreb, 29. studeni 2021. - Danas je 79 posto građana spremno potražiti proizvode koji su zdraviji i bolji za životnu okolinu1 i od brendova očekuju da im pruže mogućnost „zelenijeg“ izbora. To posebno vrijedi kada je u pitanju njega kože, koja je prva granica u odnosu na vanjski svijet i najpodložnija je negativnim utjecajima iz okruženja kao što su alergeni, zagađenje i pojačano UV zračenje. Ukratko, zdravija sredina znači i zdraviju kožu. Zahvaljujući brojnim inovacijama i „zelenim“ učenjima, La Roche-Posay je odgovorio na ove izazove i očekivanja. U svojoj misiji da promijeni život na bolje, brend se vodi filozofijom da proizvodi moraju biti dobri za ljude, dobri za planet i dobri za zajednice s kojima surađuje u nabavi sirovina.

Do 2030. bez primarne plastike

Kao vodeći svjetski brend koji preporučuju dermatolozi, La Roche-Posay je odlučan da predvodi ekološku i društvenu transformaciju u ovom smjeru. Nova ambalaža važan je korak na putu prema ostvarenju ambicije da smanji upotrebu plastike kao ozbiljnog zagađivača, a da pritom ne ugrozi efikasnost proizvoda. Brend je posvećen cilju da do 2025. godine postigne udio reciklirane plastike u ambalaži od 70 posto, čime će uštedjeti 10.000 tona primarne plastike. Konačni cilj je da taj udio naraste na 100 posto do 2030. godine, dakle da uopće ne koristi primarnu plastiku koja se radi „od nule“. Prošle godine je udio reciklirane plastike u ambalaži iznosio 25 posto, što je bilo čak deset puta više nego 2018. godine.

Bočice Lipikar proizvoda valja sačuvati Lipikar Baume AP+M je dobar primjer kako izgleda kada se pionirska znanstvena istraživanja udruže sa održivošću. Zahvaljujući najnovijim postignućima u znanosti o mikrobiomu, ovaj balzam za njegu poboljšava kvalitetu života ljudi sa suhom kožom koja je sklona ekcemu. Posebna formula pruža trostruki učinak: vraća ravnotežu mikrobioma kože, trenutno je smiruje, hrani i obnavlja njezinu barijeru, a dodatno djeluje i protiv svrbeža, poboljšavajući kvalitetu sna osoba sklonih ekcemu za 69 posto.2

Tu je i još jedan način na koji ovaj balzam pomaže ljudima - ključni sastojak karite maslac nabavlja se iz Burkine Faso u sklopu programa solidarnosti s dobavljačima, od kojeg koristi ima 26.000 žena i najveći je takav program u okviru L’Oreal grupe.

Lipikar linija je podjednako dobra za planet jer su od 2020. godine sve boce napravljene od 100 posto reciklirane plastike3. Izborom ovakve ambalaže pokazuje se razvijena ekološka svijest, a La Roche-Posay omogućava da se ode i korak dalje. Staru ambalažu ulja za tuširanje i kupanje Lipikar Huile Lavante AP+ može se sačuvati i dopuniti sadržajem iz eko refill pakiranja, za koje je upotrjebljeno 77 posto manje plastike. Isto se može učiniti i s bocom Lipikar Syndet AP+ , nježne formule za pranje tijela, koja također dolazi u refill pakiranju.

Posebna ponuda u ljekarnama

v U ljekarnama se može pronaći posebna promocija do isteka zaliha - uz kupnju Lipikar Syndet AP+ u standardnom pakiranju od 400ml, ostvaruje se popust od 50 posto na Lipikar Syndet AP+ u refill pakiranju.

v Na isti način uz kupnju standardnog pakiranja Lipikar Huile Lavante AP+ od 400ml, ostvaruje se popust od 50 posto na Lipikar Huile Lavante AP+ u refill ambalaži za ponovno punjenje.

Zato, ako se pri izboru kozmetike dosljedno izabere proizvode koji zadovoljavaju potrebama određene kože, uzima se u obzir i one koji ne odgovaraju planetu. Ne treba zaboraviti da se izborom kozmetičkih proizvoda može utjecati na zdraviju okolinu, a to je ono što u konačnom zbroju utječe na živote svih nas.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.