Više od 20 mrtvih u tornadu u Alabami

TOrnado

Najmanje dvadeset i troje ljudi izgubilo je život, među kojima ima i djece, u tornadu koji je jučer prouzročio veliku štetu u Alabami, na jugu Sjedinjenih Država, objavile su vlasti.

- Trenutačno znamo za 23 mrtvih. Nažalost, mislim da će taj broj rasti, rekao je šerif okruga Lee smještenog na istoku Alabame, na granici s Georgijom, Jay Jones.

Među mrtvima ima i djece, rekao je mrtvozornik Bill Harris za televiziju MSNBC.
Mnogi se još smatraju nestalima, a ima i puno hospitaliziranih s teškim ozljedama, dodao je šerif Jones.

Bolnica u Opeliki u istočnoj Alabami priopćila je da je primila 40 ozlijeđenih u tornadu te da ih očekuje još. Neki pacijenti poslani su i u druge bolnice, dodaju. 

Spasilačke službe imale su besanu noć u pokušajima da izvuku mrtve i ozlijeđene iz uništenih kuća u Alabami. Oluja je čupala stabla i uništavala kuće i u susjednoj Georgiji, gdje je oko 21.000 kućanstava ostala bez struje.

Predsjednik Donald Trump izrazio je sućut na Twitteru stanovnicima Alabame i drugih pogođenih područja te ih upozorio da budu "oprezni i paze na sigurnost".

- Tornado i oluje bili su iznimno snažni, a moglo bi ih biti još, napisao je Trump. 

Guvernerica Alabame Kay Ivey upozorila je stanovnike na Twitteru da se pripreme na mogućnost da se pojavi još tornada. Izvanredno stanje u Alabami proglašeno 23. veljače zbog poplava moglo bi biti produljeno, dodala je.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/492686/vise-od-20-mrtvih-u-tornadu-u-alabami-mnogi-se-smatraju-nestalima

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.