New York Knicksi obilježili 'Noć Hrvatske Baštine' u Madison Square Gardenu

'Noć Hrvatske Baštine' u Madison Square Gardenu
Klapa Astoria iz New Yorka izvodi američku himnu u Madison Square Gardenu u sklopu ‘Noći Hrvatske Baštine’

Prva 'Noć Hrvatske Baštine“ održana je u petak u Madison Square Gardenu tijekom NBA susreta između New York Knicksa i Indiana Pacersa. Obje momčadi se mogu pohvaliti Hrvatima u njihovom sastavu - Mario Hezonja igra za New York Knicks i Bojan Bogdanović za Indiana Pacers.

Prije samog početka susreta na središte terena je izišla klapa Astoria iz New Yorka koja je otpjevala američku himnu u tradicionalnom hrvatskom klapskom stilu - video . Vrhunska izvedba “Star Spangled Banner” oduševila je dvoranu i zaradila glasne ovacije. Ovo je zapravo bila prva javna izvedba američke himne u klapskom aranžmanu. Članovima klape ne prestaju stizati brojne pohvale i čestitke iz Domovine i svih dijelova svijeta.

U poluvremenu utakmice folklorna grupa Hrvatska Ruža iz Queensa izvela je linđo - tradicionalni ples iz dubrovačkog kraja te također dobila ogroman pljesak.

Mnogobrojni navijači hrvatskog podrijetla i njihovi prijatelji na tribinama pogotovo su uživali u ovom spektaklu, a ovo je bila i prilika za ostale navijače da se upoznaju s hrvatskom baštinom.

Fotografije: George Ćorluka - https://www.georgecorluka.com/

Pacersi Bojana Bogdanovića slavili su protiv Knicksa Maria Hezonje s rezultatom 121: 106. Bogdanović je postigao 15 bodova u 26 minuta (šutevi u igri 5/12, trice 3/5) s dva skoka, jednom asistencijom i jednom ukradenom loptom. Hezonja, 23-godišnjak rodom iz Dubrovnika, odigrao je 30 minuta i postigao 10 bodova (šutevi u igri 4/12, trice 1/4) dodajući šest skokova, dvije asistencije, pet ukradenih lopti i jedan blok. Domantas Sabonis je bio najbolji strijelac za Pacers s 22 bodova i 15 skokova dok je Victor Oladipo dodao 19 bodova. Emmanuel Mudiay bio je najbolji za New York Knicks, postigavši svih svojih 21 bodova u drugom poluvremenu.

New York Knicksi su već u kolovozu prošle godine najavili niz tematskih večeri za sezonu 2018/2019 - https://www.nba.com/knicks/front-office-news/knicks-announce-schedule-theme-nights-2018-19-season-0. Ove sezone Knicksi će ugostiti ukupno 13 tematskih večeri kojima se slave i obilježavaju različite baštine, kulture, zajednice, blagdani, društvena postignuća i hrabra djela.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.