Evo zašto Trump smatra da bi njegov sin trebao braniti Crnu Goru

TRUMP

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u razgovoru za Fox News da pravom prijetnjom Americi ne smatra Rusiju, nego Kinu. U razgovoru održanom nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju, kazao je i da ga kritike nakon summita osobito ne pogađaju. 
Naime, njegova izjava da nema razloga vjerovati da se Rusija uplela u američke izbore 2016. te da je to Putin na sastanku krajnje energično i snažno zanijekao izazvala je reakcije demokratskih, ali i republikanskih političara.

Svoje je kritičare nazvao "vrlo lošim ljudima". "Ja nisam za Rusiju, samo želim da ova zemlja bude sigurna, ne želim da ljudi i pomisle na nuklearno roužje. Znate, UN i Rusija kontroliraju zajedo 90% nuklearnog oružja u svijetu. Ne samo zbog toga, dobro je približiti se Rusiji", kazao je.

Tema razgovora bio je i NATO. Svrha NATO-a nije u pitanju, ali i oni moraju platiti. A ne plaćaju. Drugi predsjednici dolaze, održe govore, odu i ne dogodi se ništa. To nije ništa novo, to se dugo događa. Rekao sam im da moraju platiti, neće SAD platiti 90% troškova za obranu Europe, kazao je i prozvao Europu zbog nepoštenih trgovinskih odnosa. Voditelj Tucker Carlos upitao je Trumpa zašto bi, npr. njegov sin išao braniti Crnu Goru. Crna Gora je mala zemlja vrlo jakih ljudi, agresivnih ljudi. Mogli bi postati agresivni, i evo nas u Trećem svjetskom ratu, kazao je Trump. 

Fox News
 
@FoxNews
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.