Predsjednica u jednodnevnom radnom posjetu Ruskoj Federaciji

PREDSJEDNICA

 

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović bila je 15. srpnja u jednodnevnom radnom posjetu Ruskoj Federaciji u prigodi finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi te se sastala s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Predsjednica Republike čestitala je predsjedniku Putinu na iznimno uspješnoj organizaciji Svjetskog nogometnog prvenstva koja je postavila nove standarde i zahvalila na iznimnoj gostoljubivosti koju je ruski narod pokazao prema hrvatskim navijačima u svim gradovima u kojima je svoje utakmice igrala nogometna reprezentacija. Time se potvrđuju snažne povijesne veze između dvaju naroda, što posebno treba istaknuti u godini kada se nizom značajnih kulturnih događaja obilježava i 50. obljetnica prijateljstva Zagreba i Sankt Peterburga.Predsjednica Grabar-Kitarović i predsjednik Putin složili su se na njihovom sastanku u Kremlju u ocjeni kako je u bilateralnim odnosima od njihovog susreta u Sočiju u prigodi službenog posjeta Predsjednice Republike Ruskoj Federaciji u listopadu 2017. ostvaren značajan napredak u nizu područja pa i u gospodarskoj suradnji.Predsjednica je posebno istaknula rješavanje problema kvalitete zraka u Slavonskom Brodu modernizacijom rafinerije u Bosanskom Brodu kao i mogućnosti za jačanje gospodarske suradnje koje je donio uspješni poslovni forum u Moskvi prošlog listopada. Osvrnula se i na ulogu ruskih banaka u postizanju nagodbe oko Agrokora i njihove naznačene planove za njegov daljnji razvoj.
 
Predsjednici su se složili kako bi skori uzvratni posjet ruskog predsjednika dao dodatni zamah dijalogu između dviju država,priopćeno je iz Ureda Predsjednice.

Fotografije: Fotoslužba Predsjednika Ruske Federacije

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.