Njemački mediji: Hrvatsku su iz pepela uzdigla djeca rata

reprezentacija

 

Njeemački mediji ne kriju oduševljene uspjehom hrvatske reprezentacije. Kako Vatreni pobjeđuju, tako raste interes, ne samo njemačkih, već i svjetskih medija. Bave se istraživanjima o životu Vatrenih, njihovoj prošlosti, djetinjstvu, igrama, Domovinskim ratom u kojem su odrastali. 
 tako spominje da e Luka Modrić odrastao u hotelu u kojemu je s obitelji smješten nakon što su pobjegli iz rodnog mjesta i nakon što su mu četnici 18. prosinca 1991. ubili starog djeda Luku Modrića. Focus

“Kad je Luka Modrić počeo igrati nogomet, živio je u hotelu koji je prenamijenjen u izbjeglički centar”, poše Focus te ističe kako Niko Kovač rado priča o hrvatskim genima i ” bezuvjetnoj želji za osvajanjem na nogometnim terenima”.Njemački mediji spominju i Dejana Lovrena i njegovu priču o dolasku u Njemačku. Spominju i  dokumentarni film “Dejan Lovren, moj život kao izbjeglica” kojeg je snimila Liverpoolova televizija.

“Lovrenova priča je dramatična, s tri godine je postao izbjeglica”, piše Focus i prenosi Lovrenove riječi: „Još se sjećam sirene. Osjećao sam takav strah, odmah sam pomislio na bombe. Moja majka me je uhvatila i potrčala sa mnom u podrum. Ne znam koliko dugo smo sjedili tamo. Onda smo zajedno s tetom i ujakom ušli u automobil i vozili 17 sati u Njemačku. Moj tetak je ubijen ispred svoje kuće, zaklali su ga nožem. Nikada o tome nisam razgovarao s drugim tetkom i nisam ga se usudio pitati o tome”.

Vedran Ćorluka je rođen u Derventi. Kao šestogodišnjak je s obitelji od rata pobjegao u Zagreb.Otac Marija Mandžukića otkrio je već ranije medijima kako je njegova obitelj od rata pobjegla u okolicu Stuttgarta, gdje je Marijo počeo svoju nogometnu karijeru.

“Sad djeca rata osvajaju u Rusiji. Uzdigli su Hrvatsku iz pepela”, zaključili su njemački mediji.

Autor: Fenix-magazin/MD

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.