Tigrovi u kavezu! Evo što ruske novine pišu o veličanstvenoj hrvatskoj pobjedi?

ruske novine

Ruske novine veliki su prostor posvetile hrvatskoj pobjedi i plasiranju u finale SP u nogometu. Reakcije su uglavnom pozitivne, iako se može pronaći i pokoji neutralniji tekst. Najveći sportski dnevni list „Sport-Express“ u tekstu naslova Hrvatska u finalu piše da je Hrvatska bila autsajder, ali i da ponekad autsajderi mogu pobijediti, iako se to češće događa na Europskom prvenstvu u nogometu nego na SP.U prvom poluvremenu Hrvati su igrali loše. Hrvatska je započela igru u svom tipičnom sastavu, imali su dobrih 11 igrača i stvorili igru, ali nisu imali dovoljno kvalitetnih igrača na klupi – pojašnjava novinar Sport Expressa. Objavljen je i članak u kojem piše da skandal s Vukojevićem i Vidom nisu koristili našoj reprezentaciji. Drugi veliki naslov glasi: Nogomet se neće vratiti u svoju domovinu. U početku utakmice ruski navijači nisu zviždali Vidi dok ga nisu prepoznali, a onda su iskazivali nezadovoljstvo – zaključuje novinar Sport Expressa.

Dnevni list „Sovjetski sport“ objavio je na naslovnici naslov Tigrovi u kavezu. Ruse naši dresovi podsjećaju na kavez. Naglašava se da je Engleska dominirala prvim poluvremenom, ali se nešto slomilo u drugom. Perišić je sjeckao englesku obranu, detaljnije, on ju je počeo „hakirati“.Tako jedan podnaslov glasi Ustanak Perišića. Novinar na samom kraju zaključuje da je to uzrokovalo „smrt Engleza“ i da su sami krivi jer su upropastili igru u kojoj su trebali pobijediti. Hrvati su jednostavno stavili Englezima omču oko vrata. Ti momci ne sanjaju već daju gol na samom kraju. I zbog toga će ti hazarderi igrati u finalu – objavio je Sovjetski sport.

Ruski web portal Eurosport objavio je veliki naslov Francuska će vratiti dug iz 1998. Druge ruske novinske agencije objavljuju naslove poput Iscrpljujuće hrvanje s naglaskom da će se Hrvati u finalu SP naći prvi put u povijesti. Komentiraju Engleze da su bili svježi i rasipni, a Perišić je bio sveprisutni spasitelj.I na kraju, poznate novine Izvestija objavile su tekst s naslovom Hrvatski duh u kojem piše da je hrvatski tim u potpunosti osvojio travnjak, Englezi su počeli u drugom poluvremenu igrati obrambeno, a Hrvati su ih odmah kaznili.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.