Drugu godinu zaredom Hrvatska pošta dobitnik je priznanja za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima

Drugu godinu zaredom Hrvatska pošta dobitnik je priznanja za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima

Kvaliteta upravljanja ljudskim resursima dio je Razvojne strategije Pošta 2022. u čijem su središtu radnici te temeljne poštanske vrijednosti: povjerenje, proaktivnost i izvrsnost. Na tragu tih vrijednosti, ali i područja u kojima je Hrvatska pošta pokazala još veći napredak u ovoj godini certifikacijski tim konzultantske kuće SELECTIO dodijelio je drugu godinu zaredom Hrvatskoj pošti Certifikat Poslodavac Partner, kojim se iznova potvrđuje da Hrvatska pošta ostvaruje izvrsne uspjehe u upravljanju ljudskim resursima. 

Dodjela Certifikata održana je 17. listopada u zgradi Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, a uime Hrvatske pošte Certifikat Poslodavac Partner primio je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, od Aleksandra Zemunića, člana Uprave konzultantske kuće SELECTIO. Prilikom uručenja Certifikata Ivan Čulo je istaknuo kako je Hrvatska pošta danas moderna tvrtka s jasnom vizijom i društvenom odgovornosti. Zahvaljujući Strategiji razvoja Pošta2022., kao i vrijednom i odgovornom radu svih radnika Pošta bilježi dobre poslovne rezultate u svim područjima, pa tako i upravljanju ljudskim resursima. „Zbog ovog certifikata možemo biti ponosni jer smo ujedno najveći poslodavac u Hrvatskoj i pouzdan poslovni partner. Primjenjujemo ponajbolje svjetske prakse i iskustva ne samo u temeljnom poslovanju nego i u odnosu prema radnicima. Zato ćemo i dalje nastaviti promovirati izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima jer su ljudi ključ uspjeha svake kompanije“, rekao je Čulo.  

Hrvatska pošta zapošljava naime više od 10.000 radnika te je najveći poslodavac u Hrvatskoj. U današnjem poslovnom okruženju i na tržištu brzina prilagodbe iznimno je važna, stoga Hrvatska pošta ulaže znatne resurse u razvoj znanja pružajući radnicima sve potrebne edukacije. Svi radnici tako mogu sudjelovati u programima dodatnog usavršavanja iz, ovisno o potrebi, područja „mekih“, prodajnih ili računalnih vještina. Također, svi rukovoditelji Hrvatske pošte obuhvaćeni su edukacijskim programom Akademija Hrvatske pošte, čiji je cilj unaprjeđenje upravljačkih kompetencija, interni prijenos znanja o radnim procesima te učvršćivanje suradnje i timskog rada. Hrvatska pošta usto posvećuje veliku brigu zdravlju i dobrobiti svojih radnika omogućujući im obavljanje besplatnih sistematskih pregleda, a uvođenjem uplata u treći stup mirovinskog osiguranja brine se o budućoj socijalnoj sigurnosti svojih radnika nagrađujući tako njihovu predanost, odgovornost i izvrsnost u radu. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.