Končarov razvoj baterijskih motornih i baterijskih elektromotornih vlakova (BMV i BEMV)

Končarov razvoj baterijskih motornih i baterijskih elektromotornih vlakova (BMV i BEMV)

Trenutno su u tijeku razvojni projekti proizvodnje baterijskog motornog vlaka (BMV) i baterijskog elektromotornog vlaka (BEMV). 

 

Baterijski motorni vlakovi (BMV) koristit će se za prijevoz putnika na neelektrificiranoj mreži željezničkih pruga. Za pogon se koriste ugrađene pogonske baterije koje se pune isključivo pomoću stabilnih energetskih priključaka za punjenje pogonskih baterija. Ukupan kapacitet putnika je 200.

Baterijski elektromotorni vlakovi (BEMV) koriste izmjenični 25 kV, 50 Hz (AC) sustav električne vuče za vuču i punjenje baterija te ostvaruju najveću dopuštenu brzinu od 120 km/h u baterijskom načinu rada i 160 km/h prilikom napajanja iz kontaktne mreže.

Ovakvi su vlakovi ekološki prihvatljiviji, a istovremeno su tiši i učinkovitiji u vožnji. Mogu se koristiti na različitim prugama, a njihova autonomija ovisi o kapacitetu baterije i brzini kretanja. 

Osim što doprinose zaštiti životne sredine, KONČAREVI baterijski vlakovi također mogu pomoći u smanjenju troškova održavanja i operativnih troškova željezničkih vozila. Zahvaljujući svojoj modernoj tehnologiji i učinkovitosti, ovi vlakovi predstavljaju budućnost održive željezničke industrije.

baterijski vlak

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.