Predsjednik Vlade posjetio tvrtku Aluflexpack u Drnišu, jednog od najvećih poslodavaca u jadranskoj regiji

Predsjednik Vlade posjetio tvrtku Aluflexpack u Drnišu, jednog od najvećih poslodavaca u jadranskoj regiji

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima posjetio je tvrtku Aluflexpack u Drnišu koja je u završnoj fazi investicije vrijedne 70 milijuna eura kojom proširuju i moderniziraju proizvodne pogone. Tvrtka u četiri svoje hrvatske tvornice zapošljava 1100 radnika i jedan je od najvećih poslodavaca u jadranskoj regiji.

"Zajedno s gradonačelnikom Begonjom posjetili novi proizvodni pogon tvrtke Aluflexpacka, vrijedan 70 milijuna eura. Čestitam na značajnom ulaganju koje donosi nova radna mjesta i razvoj proizvodnje i inovacija u Drnišu i Dalmatinskoj zagori", poručio je premijer nakon obilaska drniškog pogona.

Uloženo više od 200 milijuna eura u četiri proizvodna pogona

Aluflexpack Grupa je jedan od najuspješnijih stranih investitora u hrvatskoj industriji, a u posljednjih deset godina su uložili više od 200 milijuna eura u četiri proizvodna pogona u Drnišu, Omišu, Umagu i Zadru.Aluflexpack u Hrvatskoj zapošljava više od 1.100 ljudi, što ga čini jednim od tri najveća poslodavca u jadranskoj regiji.
Najnovija investicija u Drnišu uključuje izgradnju 13 tisuća metara kvadratnih proizvodnih površina, instalaciju najmodernijih linija za preradu aluminija i finalizaciju proizvoda čime se povećava kapacitet pogona za dodatnih 30 tisuća tona. U modernizaciju postojećih i izgradnju dodatnih sustava za zaštitu okoliša uloženo je 3,5 milijuna eura. Kroz drniški pogon proveli su ih predsjednik Uprave (CEO) Aluflexpack Grupe Johannes Steurer i član Uprave Antonio Stojanov.
Streurer je kazao kako je investicija u Drnišu realizirana većinski vlastitim sredstvima uz korištenje bespovratnih sredstava HAMAG-BICRO, te da su ponosni na modernizaciju pogona i zadovoljni što su hrvatske  vlasti na svim razinama prepoznale važnost te investicije.

Planirano zapošljavanje dodatnih 65 djelatnika

Izvoz trenutno čini 90 posto ukupnog prihoda naše kompanije, a zahvaljujući ovoj investiciji, taj će postotak i rasti. Također, u sklopu investicije planirano je zapošljavanje dodatnih 65 djelatnika, koje je već u tijeku. Aluflexpack tako ostaje najveći poslodavac u drniškom kraju, rekao je Stojanov.  
Aluflexpack je proizvođač fleksibilne ambalaže na bazi aluminija za veliki broj proizvoda. Srž poslovanja Aluflexpack grupe odvija se u Hrvatskoj, s četiri od ukupno devet proizvodnih pogona diljem Europe. 
Uz premijera Andreja Plenkovića bio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić te ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica. 
Projekt su podržali župan šibensko-kninski Marko Jelić i gradonačelnik Drniša Josip Begonja, priopćeno je iz tvrtke. 

Izvor: Vlada / Hina

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.