Jedanaesti Susret kupaca HEP Opskrbe: HEP Opskrba i u krizi ostaje pouzdan partner svojim kupcima

Jedanaesti Susret kupaca HEP Opskrbe: HEP Opskrba i u krizi ostaje pouzdan partner svojim kupcima

 Jedanaestu godinu zaredom najveći kupci električne energije u Hrvatskoj okupili su se na Susretu kupaca HEP Opskrbe, 8. prosinca, čime su pokazali privrženost vodećem opskrbljivaču električnom energijom u Hrvatskoj. Direktor HEP Opskrbe, Davor Guttert (sl. 1, dolje) zahvalio je na povjerenju okupljenim kupcima, među kojima su, između ostalih bili predstavnici Cemexa, Hrvatskog telekoma, Odašiljača i veza, Podravke, Studenca, JGL-a, Calcit Like, HRT-a, Spin Valisa, Dilja, Podravke, Lipik glasa i drugih.

HEP Opskrba je na susretu svoje kupce podsjetila na složeno poslovno okruženje koje je vladalo u protekloj godini, uz dramatičan rast cijena energenata koji nije zaobišao ni Hrvatsku. Više cijene električne energije, rečeno je, posljedica su ratnih zbivanja u Ukrajini, povijesne suše i rekordnih razina cijena ugljena i plina, ilustrirajući to podatkom da poskupljenje plina za jedan euro, podiže cijenu struje za 1,7 eura.

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić (slika 2 )u prigodnom je govoru podsjetio da je hrvatska vlada donijela dva paketa mjera s ciljem  ublažavanja cjenovnog udara na građane i tvrtke. „U provedbi mjera najveći je teret preuzeo HEP, omogućujući kupcima cijene značajno niže od tržišnih. Samo u sklopu jesenskog paketa HEP grupa sudjeluje s iznosom od gotovo 6 milijardi kuna. Ovo su situacije u kojima se vidi koliko je za svaku državu važno da nositelji nacionalnog energetskog sektora budu financijski snažne, poslovno otporne i društveno odgovorne tvrtke. Samo takve tvrtke mogu od najtežih posljedica krize zaštititi građane i poduzetnike. Isto vrijedi za čitavo gospodarstvo, za sve uspješne i snažne tvrtke, tvrtke poput onih koje danas ovdje predstavljate“, okupljenim je gospodarstvenicima poručio Frane Barbarić.

Susret s kupcima (slika 3 ) potvrdio je činjenicu da je HEP Opskrba i u izazovnim vremenima, koja su posebno teška za energetski sektor, ostala pouzdan partner koji svojim kupcima jamči sigurnost opskrbe i najbolje ugovorne uvjete. Uz podršku HEP grupe, HEP Opskrba je uspjela pronaći najbolja rješenja za svoje lojalne kupce te je preuzela brigu i o kupcima alternativnih opskrbljivača koji se nisu mogli nositi s krizom i rastom cijena energenata.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.