Kaufland predstavio drugi Izvještaj o održivosti

Kaufland predstavio drugi Izvještaj o održivosti

Trgovački lanac Kaufland objavio je svoj, drugi  Izvještaj o održivosti te tom prilikom u svojim prostorima organizirao  izložbu kako bi se što vjernije prikazale društveno odgovorne aktivnosti provedene tijekom 2020. i 2021. godine.

Izložba pokriva teme koje obrađuje i sam Izvještaj, a postavljena je u šest povezanih prostorija od kojih svaka predstavlja jedan smjer društveno odgovornog djelovanja te posjetiteljima daje uvid u održivo poslovanje Kauflanda. Izloženi su darovi za zaposlenike, proizvodi od reciklirane plastike, primjeri održivog asortimana koje svaki kupac može naći u Kauflandu, donacijski programi, Kaufland škole voća i povrća te volontiranja. Dio izložbe bavi se temama klime i očuvanja okoliša odnosno naporima koje Kaufland ulaže kako bi se smanjile emisije CO2 i kako bi se očuvale vode. Važna je tema i smanjenje otpada od hrane gdje je cilj prikazati bolju iskoristivost namirnica.

„Ponosni smo na sve naše projekte i aktivnosti koje su povezane s društvenom odgovornošću i održivosti, ali i na pozitivan razvoj i važnost tih tema u Kauflandu.Izrada Izvještaja dugotrajan je i kompleksan projekt, a ovu smo izložbu organizirali kako bismo naš rad približili medijima, poslovnim partnerima, ali i svim našim zaposlenicima iz drugih odjela“, objasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija.

 Ovaj trgovački lanac u posljednjih šest mjeseci dobio je dvije prestižne nagrade za svoj društveno odgovorni angažman, Zlatnu košaricu u kategoriji „Društveno odgovorna kompanija godine“ te Hrvatski indeks održivosti u području „Upravljanje okolišem“. 

Foto: Marko Čolić

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.