GROHE postaje novi globalni partner WorldSkillsa

GROHE postaje novi globalni partner WorldSkillsa

Vodeći svjetski brend za cjelovita kupaonska i kuhinjska rješenja GROHE pridružio se globalnoj organizaciji WorldSkills International, kroz koju se promovira i nastoji popularizirati strukovno obrazovanje mladih. GROHE ADRIA tako je postao sponzor Državnog natjecanja učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najvećeg događaja u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najvećeg natjecanja u ovomu dijelu Europe, koji se održava od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom velesajmu s ciljem poticanja učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Ovo nije prva takva suradnja – 2019. GROHE je podržao natjecanje u segmentu Vodovoda i grijanja na događanju u Kazanu, Rusija, a ove će se godine kao globalni partner aktivno uključiti u organizaciju WorldSkills natjecanja u Šangaju, Kina.

“Strukovno obrazovanje i osposobljavanje ključni su ne samo za rast gospodarstva, nego i za funkcioniranje društva u cjelini. Drago nam je što smo ojačali suradnju s WorldSkillsom, ponajprije iz razloga što su profesionalne vještine ključne za sanitarnu industriju. Zajedno možemo pokazati kakav utjecaj mogu imati kvalificirani profesionalci, naročito za održiviju budućnost kojoj svi težimo”, izjavila je Martina Džoja Barišić, Generalna direktorica kompanije GROHE za tržišta Hrvatske i Slovenije.

Novo partnerstvo nastavak je zalaganja kompanije GROHE oko rješavanja problema nedostatka kvalificiranih profesionalaca u sanitarnoj industriji. S tim ciljem pokrenut je program  program “GROHE stručno osposobljavanje i edukacija za instalatere – GIVE” (GROHE Installer Vocational Training and Education) za obrazovanje budućih vodoinstalatera diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike. S ciljem poboljšanja sadržaja i opreme za obuku, GROHE osigurava kompletno funkcionalno okruženje za učenje kroz praktičan rad i modernu opremu, a po završetku programa učenicima se pruža pomoć pri zapošljavanju ili stručna praksa kod jednog od GROHE partnera.

Kao ponosni 23. globalni partner WorldSkillsa, GROHE će nastavljati poticati suradnju industrije, vlada, organizacija i institucija za poticanje mladih na razvoj strukovnih vještina. Mladi s više samopouzdanja na njihovom profesionalnom putu, snažnije zajednice i rast gospodarstva najbolji su pokazatelji da je ovakav put i najispravniji.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.