Vukovarskom Komunalcu dodijeljeno priznanje za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje

Vukovarskom Komunalcu dodijeljeno priznanje za digitalnu izvrsnost i društveno odgovorno poslovanje

Vukovarski Komunalac jedan je od prvih nositelja Premium zelenog certifikata, priznanja servisa mojeRačun za digitalnu i društvenu izvrsnost. Riječ je o projektu koji je najveći informacijski posrednik pokrenuo 2021. godine s ciljem promoviranja zelenog, bespapirnog poslovanja i društveno odgovornog djelovanja. Među prvih osam tvrtki koje su dobile ovo vrijedno priznanje je i vukovarski Komunalac.

„Premium zeleni certifikat pokazatelj je da brigu o okolišu i zajednici u cjelini možemo provoditi u svim segmentima poslovanja. Jedan dio priznanja odnosni se na digitalizaciju s ciljem očuvanja okoliša i povećanje zadovoljstva naših zaposlenika kroz kvalitetnije upravljanje radnim procesima. No, onaj drugi, zbog kojeg smo i dobili inačicu Premium, je dio na koji smo najponosniji, a odnosi se na naše aktivnosti kojima se trudimo podići kvalitetu života u našoj zajednici“, istaknuo je Igor Štrangarević, direktor Komunalca.

Javna tvrtka primjer izvrsnosti

Na svojim mrežnim stranicama pokretač projekta, servis mojeRačun, ističe kako Premium zeleni certifikat zaslužuju tvrtke koje, osim što su implementirale digitalna rješenja, zaštitu prirode ističu kao dio svog poslovnog identiteta i trajno ulažu u zaposlenike te, kroz sve segmente svog djelovanja, pokazuju odgovornost prema zajednici. Dobivanjem ovog priznanja, vukovarski Komunalac istaknuo se kao dobar primjer kako javne tvrtke u Hrvatskoj mogu biti nositelji digitalne i društvene izvrsnosti.

„Kroz brojne projekte koje smo provodili, ali i kroz one koje u budućnosti planiramo provesti, imamo za cilj potaknuti tvrtke i građane da se okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima. Mali korak prema zelenim tehnologijama, veća obzirnost prema javnom prostoru i stjecanje navike recikliranja otpada mogu već danas postaviti temelje zelene budućnosti kojoj težimo“, zaključuje Štrangarević.

O projektu Zeleni certifikat

Od 2014. godine servis mojeRačun promovira zeleno, bespapirno poslovanje, a Zeleni certifikat projekt je koji je pokrenuo u suradnji s partnerima i korisnicima s ciljem promocije ekološki osviještenih i društveno odgovornih kompanija u Hrvatskoj.  Tvrtkama koje su, uz digitalnu izvrsnost, pokazale i visoku razinu društveno odgovornog poslovanja te koje ulažu u edukacije i potiču izvrsnost svojih zaposlenika, dodijeljeni su Premium zeleni certifikati. Do sada je dodijeljeno više od 50 Zelenih certifikata i Premium zelenih certifikata, a projekt se nastavlja i dalje s ciljem da se sve tvrtke u Hrvatskoj okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima te da svojim djelovanjem konstantno poboljšavaju kvalitetu života i pozitivno utječu na okoliš i zajednicu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.