Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a VŽ osvrnuo se na poslovnu 2021.

Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a VŽ osvrnuo se na poslovnu 2021.

Završetak je godine koja je i za poslovne subjekte po mnogočemu bila drugačija od mnogih prethodnih, pa evo što nam je o poslovanju Županijske uprave za ceste Varaždinske županije u takvim novim okolnostima rekao Tomislav Osonjački, ravnatelj ŽUC-a.

- Kakva je 2021. godina bila za vašu tvrtku s obzirom na pandemiju ali i neke nove poslovne izazove i mogućnosti?

- Što se tiče 2021. godine na naših 950 kilometara županijskih i lokalnih cesta izvršeni su radovi na više od 50 pozicija. Radi se o zahvatima presvlačenja dotrajalog sloja asfalta ili zajedničkim radovima s gradovima i općinama na proširenju cesta i izgradnji nogostupa. Također, sanirano je 15-tak klizišta na županijskim i lokalnim cestama na području Varaždinske županije.
Tijekom cijele godine obavljaju se radovi redovnog održavanja koji se odnose na održavanje kolnika, te što je ove godine bio slučaj, pojačani radovi na košnji trave, rezanju granja i ostalo.

- U tijeku je aglomeracija, koliko je to utjecalo na vaše radove?

- Kad je riječ o programima aglomeracije, radi se o radovima koji se izvode na županijskih i lokalnim cesta u našem slučaju, gdje Županijska uprava za ceste nije investitor radova, nego s obzirom na problematiku sve uključene upozorava na probleme na cestama. Sama aglomeracija - izrada kanalizacije traje dulje razdoblje, kopaju se ceste, što svakako donosi realne probleme svim korisnicima cesta, te stanovnicima koji žive uz gradilišta. Mi s naše strane baš zbog toga na neki način djelujemo na poboljšanju stanja na terenu koliko je moguće u realnim okolnostima.

- Kako ste se pripremili za financiranje zimskog održavanja prometnica, osvrnite se na proteklu godinu i recite nešto o planovima za ovogodišnje zimsko održavanje?

- Zimska služba već izvrsno funkcionira, u skladu s programima svih uključenih, a o planovima za sljedeću godinu, istaknuo bih da su sredstva osigurana od strane Županijske uprave za ceste, ali i naglašavam da će dotacija od Ministarstva, mora, prometa i infrastrukture od 3,8 milijuna kuna značajno pridonijeti financiranju naših radova u narednom razdoblju.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.