Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu

Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu

Hrvatski Telekom danas je dobio još jednu nagradu za kvalitetu mreže. Nakon što je ove godine već dobio više nagrada za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, Hrvatskom Telekomu uručena je i umlaut ‘Best in test’ nagrada za najbolju fiksnu širokopojasnu uslugu.

Ova nagrada je rezultat analize 764.172 uzoraka prikupljenih od svih pružatelja fiksnih usluga u Hrvatskoj, u razdoblju od šest mjeseci, između travnja i rujna 2021. Ona odražava stvarno korisničko iskustvo više od 10.000 linija testiranih u kategorijama: brzina preuzimanja, brzina učitavanja i latencija, a Hrvatski Telekom postigao je najvišu ocjenu među svim pružateljima usluga na tržištu. Osvajanjem nagrade ‘Best in test’ Hrvatski Telekom je ne samo potvrdio već i dodatno učvrstio svoj status vodeće mreže na tržištu.

„Naša širokopojasna mreža ima presudnu ulogu u povezivanju hrvatskih građana i poduzeća, omogućavajući im brži pristup Internetu te uživanje u najboljem mogućem iskustvu mreže. U potpunosti smo predani tom cilju, čemu svjedoče i najveća ulaganja te činjenica da Hrvatski Telekom gradi dvostruko više optičke mreže od svih sudionika na tržištu zajedno, pritom podižući kvalitetu i brzinu mreže u cijeloj fiksnoj mreži. I to radimo diljem Hrvatske, u velikim i malim gradovima, prigradskim i ruralnim područjima. Ponosni smo na umlautovu nagradu koja je odraz stvarnog korisničkog iskustva, a našu mrežu ćemo nastaviti graditi, povezivati i dodatno unaprjeđivati“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Hrvatski Telekom, u skladu sa svojoj investicijskom strategijom usmjeren je na daljnju izgradnju optičke infrastrukture i širenje fiksne mreže, a s FTTH trenutno pokrivamo više od 435.000 kućanstava te smo na dobrom putu da drugu godinu zaredom imamo rekordnu godinu u vidu pokrivenosti novih kućanstava.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.