HEP daruje 100 novih računala za 27 hrvatskih osnovnih škola

HEP daruje 100 novih računala za 27 hrvatskih osnovnih škola

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić uručio je 11 novih računala učenicima i nastavnicima osnovnih škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru i Ostrog u Kaštel Lukšiću, čime je započela šesta godina provedbe akcije „Za naše male genijalce“, u kojoj HEP daruje 100 novih računala za 27 osnovnih škola diljem Hrvatske.

Zajedno s aktualnom dodjelom, HEP je do sada u sklopu akcije „Za naše male genijalce“ osigurao čak 450 računala za učenike u 130 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi gotovo 1,75 milijuna kuna. „Opremanje škola informatičkom opremom vidimo kao ulaganje u znanje, ulaganje u budućnost i ponosni smo što ovom, već tradicionalnom akcijom, doprinosimo hrvatskom obrazovnom sustavu i našim najmlađima. Samo ove godine 100 računala donosimo u 27 hrvatskih škola širom Hrvatske, od Ernestinova i Čazme do Sinja i Kaštel Lukšića“, izjavio je Frane Barbarić.

Uz Zadar i Kaštel Lukšić, podjela računala održana je i u Sinju (OŠ Ivana Lovrića) te Mirlović Zagori (Područna škola Mirlović Zagora OŠ Jakova Gotovca Unešić), dok se sljedeći tjedan nastavlja u pet osnovnih škola na području Osječko – baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.  Svih 100 računala dodijelit će se u 27 izabranih škola do kraja veljače. HEP je ove godine zabilježio iznimno velik odziv škola, učenika i njihovih nastavnika, koji su na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze. Izabrane su škole s najboljim kreativnim uratkom, a da pri tome imaju velik broj učenika po računalu odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu.

Sve prijavljene video uratke akcije „Za naše male genijalce“ možete pogledati na stranicama HEP-a, na poveznici http://genijalci.hep.hr/ .

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.