Na marginama ASDA-e 2023 održan sastanak ministra Banožića i ministra Mohammada Al-Abbasija

Na marginama ASDA-e 2023 održan sastanak ministra Banožića i ministra Mohammada Al-Abbasija

Posjet iračkog ministra obrane Mohammada Al-Abbasija prilika je za nastavak i produbljenje suradnje između obrambenih industrija dviju zemalja.

Na marginama sedme Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference - ASDA 2023) u srijedu 3. svibnja 2023. godine u Zadru, ministar obrane Mario Banožić održao je bilateralni sastanak s ministrom obrane Republike Iraka Thabethom Mohammadom Al-Abbasijem kojem je ovo ujedno i prvi službeni posjet Hrvatskoj.

Dvojica ministara izrazila su zadovoljstvo trenutačnom bilateralnom obrambenom suradnjom, a razgovarali su o jačanju vojno-tehničke suradnje i suradnje u području obuke i izobrazbe u okviru NATO misije Irak i programa izobrazbe Defence Education Enhancement Programme.

Ministar Banožić poželio je ministru Mohammadu Al-Abbasiju dobrodošlicu na ASDA-u 2023 i u Hrvatsku. Ovaj posjet prilika je za nastavak i produbljenje suradnje između obrambenih industrija dviju zemalja.

„S ponosom mogu reći da Hrvatska ima dobro razvijenu obrambenu industriju i da su proizvodi hrvatskih tvrtki cijenjeni i prepoznati u svijetu“, rekao je ministar Banožić. Naime, u području vojno-tehničke suradnje bitno je istaknuti kako Republika Irak ima dugogodišnju suradnju s hrvatskom obrambenom industrijom, čije proizvode koriste iračke snage sigurnosti.

 „Drago mi je što ste prepoznali kvalitetu hrvatskih obrambenih i sigurnosnih proizvoda. Hrvatska obrambena industrija posjeduje izuzetno kvalitetne proizvode i drago mi je što ćete na ASDA-i imali priliku vidjeti neke od njih“, kazao je ministar Banožić.

Ministar obrane Republike Irak Thabeth Mohammad Al-Abbasij zahvalio se ministru Banožiću na pozivu na Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju – ASDA 2023 te naglasio kako je iskazan interes za proizvode hrvatskih proizvođača vojne opreme.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.